Ivica Obrvan
 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
ODLUKA JE PALA

Ivica Obrvan preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine! Odmah ga čeka važna utakmica kvalifikacija za EP

Kandidati su novog izbornika bili su još i Veselin Vujović te Irfan Smajlagić
Piše: Igor Marinović/SNObjavljeno: 17. veljača 2021. 19:29

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH odlučeno je da Bilal Šuman više neće biti izbornik nakon što je pet godina bio na toj funkciji. Čelnici Rukometnog saveza BiH nisu bili zadovoljni rezultatima zbog čega su ga i smijenili, a zanimljivo smjena je došla samo par mjeseci nakon što su mu isti ti čelnici dali u ruke novi četverogodišnji ugovor.

Novi izbornik reprezentacije BiH bit će Ivica Obrvan (54), a kandidati su još bili Veselin Vujović i Irfan Smajlagić. Obrvan će debitirati na klupi BiH već 8. ožujka u utakmici kvalifikacija za EP protiv selekcije Austrije.

Hrvatski stručnjak je do sada vodio Metković Jambo, Agram Medveščak, Gorenje Velenje, Zagreb, Makedoniju i Chambery.


Za direktora ženske rukometne reprezentacije imenovan je Elmir Grabčanović iz Tuzle. Nakon desetljeća izbivanja iz svih natjecanja ženstva reprezentacija BiH trebala bi sudjelovati u idućim kvalifikacijama za Euro. Odlučeno je da se prijavi, a o njezinu izborniku ili izbornici raspravljat će se na idućoj sjednici Upravnog odbora. Grabčanović je dobio i konkretnu zadaću, osiguranje novca i uvjeta za nastup reprezentacije u kvalifikacijama, a izbor igračica ipak će morati prepustiti izborniku. To je jedini način da se krene ozbiljno, a baza može biti već formirana juniorska reprezentacija.

Linker
19. travanj 2024 18:04