MOHAMED ABD EL GHANY
ČETIRI SUHA LISTA

Izludio je bahreinskog vratara, a onda poslao umirujuću poruku: ‘Dobri smo, a sad idemo po četvrtfinale!‘

Zlatko Horvat postigao je osam pogodaka protiv Bahreina i bio jedan od naših najboljih igrača.
Piše: Sportske novosti/Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2021. 19:55

Hrvatski rukometaši drugi su krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu otvorili na jako dobar način. Nije bilo drame, Bahrein je svladan lako, rezultatom 28:18. Nakon utakmice bili su Kauboji dosta raspoloženi, kako i ne bi... Konačno, pružili su ohrabrujuću partiju pred nastavak natjecanja...

Prvi koji je stao pred TV-kamere bio je Zlatko Horvat. Zabio je osam pogodaka, od toga četiri fenomenalna loba koja su "ubijala" bahreinskog vratara Husseina.

- Ma nebitno je to tko je igrač utakmice. Ovo je bila timska igra, uvijek se u takvoj utakmici netko istakne. Bitno je da smo dobro ušli u utakmicu i iskontrolirali je te zasluženo pobijedili - rekao je Zlatko Horvat.

Obrana je segment naše igre kojeg je valjalo posebno istaknuti.

- Bilo je i protiv Katara tako, samo oni su malo ozbiljnija reprezentacija koja nam nije dosta toga dopuštala. Već je tada naša pokretljivost bila dobra, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je jako dobro - nastavlja naše desno krilo.

Primili smo samo dva pogotka u prvih 20 minuta utakmice..

- Dobri smo. Ali, izanalizirali smo Bahrein, vidjeli gdje će oni tražiti prostor za gol. To smo zatvorili, a onda im je bilo teško prepucati nas. I naravno, još bi Šego nešto obranio. Kasnije nam je uz sve to bilo lakše igrati. Sad nas čeka Argentina, utakmica je to koja nam otvara put prema četvrtfinalu. Znamo što nas čeka, treba se sada dobro odmoriti i pripremiti za taj dvoboj - rekao je Horvat.

Svoje je dojmove podijelio i Manuel Štrlek:

- Drago mi je da smo nekoga razbili, da nije bilo mučenja do kraja. Vidjelo se da nas je utakmica s Katarom digla i nadam se ćemo i dalje rasti. Nismo još kolektivno gledali Argentince, vidjeli smo ih samo na momente u sobama. Oni su godinama nezgodna ekipa. Imaju dobre individualce, naglasio bih Simoneta koji igra u Montpellieru. No, ako ćemo igrati obranu kao danas i biti gusti, uvjeren sam da ćemo pobijediti - rekao je.

Igor Karačić je bio najvažniji sudionik ovog susreta, najgledaniji. Bila je to njegova premijera na SP.

- Lijepo je vratiti se, pobijedili smo protivnika koji je izbacio Katar sa OI, koji je držao Dansku u šahu na prošlom SP. Obrana je bila odlična, Šego i Pešić na golu, ma sve moram pohvaliti. U nekim trenucima u napadu smo bili pod ručnom, ali mislim da ide naprijed.

Kako ozljeda?

- Dobro. Ovo mi je bilo nakon dva i pol mjeseca prvi pravi trening. Nije bilo jednostavno, ali uspjelo je. Bit će dobro kada dođu ključne utakmice.

Mladi dobro dođu?

- Odlični su, imamo perspektivu, budućnost, a oni zaslužuju sve više prilike. Ne možemo bez njih.

Domagoj Duvnjak nakon pobjede kaže:

- Pokazali smo da naša obrana 6-0 može jako dobro funkcionirati. Šego je bio sjajan na golu. Imam dojam da smo sve bolji kako turnir odmiče. Bilo je grešaka, imali smo i kiks protiv Japana, ali sve je OK. Ja sam ok, super se osjećam, nekad to ispadne bolje nekad lošije, ali sve dajem od sebe.

Linker
19. travanj 2024 15:40