RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Još jedan bivši reprezentativac Hrvatske se vraća u Zagreb? ‘Istina je, razgovarali smo o mom povratku!‘

‘Postoji ideja o povratku u klub iz kojeg sam krenuo prema Španjolskoj, Francuskoj...‘, kaže Gojun.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. travanj 2021. 23:22

Berlinske Lisice lagano su izborile četvrtfinale Europa lige. Zbog koronavirusa austrijski Fivers nije im izašao na dvoboj, pa su prošli dalje s dvaput po 10:0. Realno, prošli bi i da se igralo, jer su kvalitetnija momčad, ali u ovim okolnostima dobro im je došlo ne umarati se europskim obvezama. U dresu berlinskog kluba imamo dva aduta Marka Kopljara i Jakova Gojuna. Ovaj drugi će najbolje pojasniti zašto je to tako, jer nije propustio niti jednu utakmicu jako dugo, a ritam je paklen. Bez Gojuna je današnji Füchse, posebno obrambeno, nezamisliv.


- Pa, sve one utakmice koje su otkazivane u prvom dijelu sezone sada treba odraditi, pa se toga nakupilo, igra se po tri utakmice u tjedan dana što je iznimno naporno. Da stvar bude gora po nas, jako je puno ozlijeđenih. Trenutno smo bez Lasse Anderssona, Holma, Ernsta, Druxa, sada nam se ozlijedio i vratar Milosavljev, tako da je sve osim jednostavno. Osjeti se to na rezultatima. Na početku sezone smo bili odlični, dugo smo bili drugi na tablici, ali nas je to sve slomilo, pa smo trenutno šesti ili sedmi sa željom da se popnemo više i osiguramo kroz ligu europsko mjesto i dogodine. U ovim okolnostima neće biti lako, svaka utakmica je opasna.

Svi smanjuju budžete

U Europi ste dobri.


- Jesmo, dobro igramo ove sezone i nekako je ta Europa naš osnovni cilj ove sezone, jer naš direktor Bob Hanning ima ideju organizirati Final Four u Berlinu plasiramo li se na njega. Lani nam je otpao i to je svakako detalj koji nam nije išao na ruku. Protivnik u četvrtfinalu će nam biti moćni, nezgodni i brzi francuski Montpellier i nekako mislim da bismo mi to trebali riješiti u svoju korist. Naravno, svaki igrač u te dvije ‘tvrde’ utakmice nam je dobrodošao. Montpellier je jako dobra momčad, pokazali su to protiv Schaffhausena u Švicarskoj, gdje su lako prošli makar su došli s egalom od doma. Kod njih posebno, ne postoji domaći i gostujući teren, a u ovim okolnostima bez publike ni nama nije puno drugačije i jako nam to nedostaje, jer podrška 10.000 navijača nam je velika stvar, posebno bi bila u ovim okolnostima kada smo oslabljeni zbog ozljeda. No, tako je kako je, ne možemo iz te kože.


No, nije to jedini problem.
- Ne, ova situacija ne pogoduje nikome, posebno ne njemačkom rukometu koji živi od publike i interesa sponzora. Svi smanjuju budžete, jer je u ovim okolnostima teško držati momčadi. Iznimka je možda Melsungen čija je predsjednica jedna od najbogatijih žena u Njemačkoj i koja nema problem s financijama. Nažalost, kod nas su ti problemi očiti, makar dosad nije bilo sankcija i smanjivanja, ali će ih dogodine sigurno biti.

Mora misliti i na dijete

Kako vi stojite u toj priči, čujemo da vas spominje Zagreb?
- Moj status u Berlinu je dobar, tu sam već jako dugo i postojala je ideja da ostanem, postoji i dalje. Pričao sam s direktorom Hanningom, ali u ovim okolnostima je teško reći koliko je to realno. Istina je i da sam razgovarao sa Zagrebom, da postoji i ideja o povratku u klub iz kojeg sam krenuo prema Španjolskoj, Francuskoj, pa Njemačkoj, ali zasad je sve na čekanju. Razloga je puno, jedan od glavnih je da dijete mora krenuti u školu, ali vidjet ćemo kako će se ta situacija razvijati.


Zagreb ne blista?
- U krizi su, ništa neobično za ovo vrijeme. No, vidim da se skuplja jedna drugačija momčad za sljedeću sezonu, momčad u kojoj su moji vršnjaci iz svih selekcija Musa, Čupić, u kojoj je puno dobrih mladih igrača i mislim da je ta ideja jako dobra za neko prijelazno razdoblje u kojem Zagreb želi zauzeti svoju poziciju u Europi koja mu pripada. Kažem, Zagreb ima svoje planove, želje, odlučit će, baš kao i ja. Ne žurim, ovo je vrijeme takvo da se mora biti strpljiv - zaključio je Jakov Gojun.

Linker
20. travanj 2024 06:58