ŠEFICA DORE 2021.

‘Odabrali smo 14 od čak 140 pjesama i jamčimo poštenu borbu - prsa o prsa, glas o glas‘

Uršula Tolj
 Sandra Simunovic/Cropix
Uršula Tolj, urednica projekta Dore i šefica naše delegacije na Eurosongu 2021. otkrila nam je detalje skorašnjeg glazbenog natjecanja

Uršula Tolj, urednica projekta Dore i šefica naše delegacije na Eurosongu 2021., koja je bila i članica žirija što je proteklih dana višekratno preslušavao sve pristigle skladbe na HRT-ov natječaj za Doru 2021. koja će se 13. veljače održati u Opatiji, zadovoljno kaže da će publika kroz dva mjeseca imati prilike uživati u glazbeno dosad najraznovrsnijoj Dori na kojoj će se natjecati četrnaest pjesama i četiri rezervne pjesme.

Koliko pjesama je ukupno stiglo na natječaj?

- Sto i četrdeset pjesama, s tim da su neke morale biti diskvalificirane jer nisu poštivale uvjete raspisane na HRT-ovom natječaju.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Tko je sve bio u žiriju Dore?

- Andrej Babić - glavni tajnik HGU-a, član HDS, skladatelj i tekstopisac, nagrađen s nagradom Rock OFF za najemitiraniji singl, nekoliko nominacija za Porin... Potom Hrvoje Prskalo - član HDS-a, skladatelj i tekstopisac, dobitnik tri Porina, višekratno nominiran za Porin, osvajač nekoliko festivala, dobitnik nagrade Instituta hrvatske glazbe, Rock Off-a i brojnih drugih priznanja, Matija Cvek - član HGU-a (i HDS-a) - pjevač, sudionik Eurosonga, skladatelj i tekstopisac, Monika Lelas - dugogodišnja voditeljica i urednica glazbenih emisija koje prate aktualnu svjetsku pop scenu, te ja, dugogodišnja urednica i voditeljica u odjelu Zabava HTV.

image
Žiri Dore 2021.
Renato Branđolica za HRT

Po kojim ste kriterijima birali pjesme?

- Kriterij je bila kvaliteta pjesme, s tim da smo pazili da se na Dori ponude i različiti glazbeni žanrovi. Naravno, razmišljali smo prije svega i o tome da te pjesme mogu predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Koliko će zbog postojeće epidemiološke situacije biti teško realizirati Doru?

- Imamo nekoliko scenarija u igri i, prije svega, naravno, vodit ćemo računa o epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi.

image
Sandra Simunovic/Cropix

Sad kada ste odabrali pjesme, možete li nam reći kakva će glazbeno, autorski i izvođački biti Dora?

- Bit će ovo najposebnija Dora dosad (i ne samo zbog ovog apokaliptičnog trenutka u kojem, na žalost, trenutno svi živimo) nego vjerujemo da će i neizvjesnost biti velika. Jamčimo poštenu borbu - "prsa o prsa, glas o glas"... Uostalom, kad se zbroje glasovi žirija i publike, vidjet ćete i sami... Nama je važno samo jedno: da sve bude potpuno transparentno, od početka do kraja, pa tko pobijedi, HRT će dati sve od sebe i biti uz svog predstavnika na Eurosongu do posljednjeg daha.

image
HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:47