StoryEditor
Zlatko Horvat
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NAKON 20 GODINA

Legenda Zagreba objasnio zašto napušta klub: Nema nikakvih repova, morao sam i ja jednom

Odlučio je nakon nekoliko desetljeća ipak otići u inozemstvo i prihvatiti jednu ponudu
Autor: Dražen PinevićObjavljeno: 05. lipanj 2020. 08:20

Nakon 20 godina Zlatko Horvat napušta Zagreb. Makar mu je klub ponudio ugovor na godinu dana s mogućnošću daljnjeg produženja ako zadovolji, te posao nakon završetka igračke karijere (Horvat ima 37), Horvat je odlučio prihvatiti ponudu Metalurga. Prije njega Metalurg kojeg pritišću sudske tužbe igrača, odbio je Goce Georgijevski, makedonski reprezentativac koji je prihvatio ponudu Vardara.

Kako će to sve funkcionirati u Metalurgu, teško je reći, no očito planiraju nešto slično kao Vardar nakon odlaska Samsonjenka. No, da će proći - teško. Prije Horvata su za Metalurg potpisali Srbi Potić, Rnić, Crnogorac Kankaraš, te Brazilac Teixeira. Izguraju li financije bit će sigurno konkurencija Vardaru i Eurofarmu.

Vijest je procurila iz Skoplja, jer Horvat je u četvrtak popodne trebao imati sastanak s novim trenerom zagrebaša Igorom Vorijem, ali je isti izostao. Brzo se doznalo i zašto.

Evo što kaže Horvat koji prvi puta u karijeri napušta Zagreb.
- Napuštam i vraćam se, onako kako smo dogovorili nakon svih ovih godina, jer Zagreb je bio i ostao moj klub. Ne znam, odlučio sam se za promjenu, moram i ja jednom. Nema nikakvih repova, klub je ponudio svoje, korektno, ja sam dobio ponudu Metalurga i odlučio da je to to. Potpisao sam na godinu dana. Momčad se vidim slaže, izgleda mi ambiciozno. Trener je Zoran Kastratović.

Znate i da stanje u Metalurgu nije bilo baš top posljednjih sezona?
- Znam, ali to nije moj dio posla. Znam i da nećemo igrati SEHA ligu, ali vjerujem da ćemo se za nju boriti ravnopravno s Vardarom i Eurofarmom. Moglo bi biti zanimljivo.

A i Čupić je blizu?
- Da, ali na suparničkoj strani
Malo je tko očekivao da ćete otići?
 

Kriva je - korona

- Nisam ni ja prije nekoliko mjeseci, ali ova situacija s koronom je počela mijenjati stvari. Zagreb ide svojim putem, nekako sam vidio sebe u malo drugačijoj situaciji, trebala mi je promjena i vjerujem da će to biti pogodak. Ne odlazim bez pozdrava, vratit ću se, ništa se u mom odnosu sa Zagrebom nije promijenilo.

Odlaskom Horvata Zagreb ima ljevaka manje, na krilu su Josip Božić Pavletić i Vlado Matanović, a na desnom vanjskom Žiga Mlakar. Dakle, vrlo vjerojatno će tražiti još jednog ljevaka, ali u ovisnosti kako će se rasplesti situacija, jer na odlasku su Bećiri, Vekić, Vlaha bi Celje, ali nudi premalo, dok je za Gadžu zapeo Vardar, ali dojam je da od te priče neće biti ništa. Koliko uštede, toliko će si moći priuštiti, vrlo jednostavno. Svaki dan nosi nešto novog.

Momčad se skuplja u ponedjeljak, pojačanja će se predstaviti 17. lipnja. Zanimljivo je, makar se ne igra.

Linker
17. lipanj 2020 10:53