BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
UPISALI I 14. PORAZ

Novi poraz zagrebaša! Dobro da je Zagrebova patnja u skupini završila, jer stvarno nije izgledala lijepo

Hrvatski prvaci poraženi su kod aktualnog prvaka Europe za kojeg je Duvnjak zabio dva pogotka.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. ožujak 2021. 18:46

U trenutku kada je Aalborg zbog korone predao utakmicu Celju, Kiel je bio siguran broj 3 u skupini B, pa je s manje pritiska dočekao završni dvoboj sa Zagrebom. Bez rezultatskog pritiska, postojala je nada da bi Zagreb mogao nešto, ali ostalo je na nadi i prvi puta u povijesti skupinu LP završio je bez bodova.

Početak je bio obećavajući, Kiel je potegnuo, Zagreb je pratio, prvo je stizao +2, pa +1, pa se od 7:7 igralo gol za gol do 11:11 i onda je sve puklo. Dario Quenstedt obranio je nekoliko šuteva u nizu, Kiel je poletio i samo za deset minuta s egala je stigao do +8. Zagreb je u prvom dijelu primio 23 gola, što je nedopustivo na ovoj razini, ako se želi bilo kakav solidan rezultat.

Trajalo je dok je bilo discipline, kada je nestalo kada je počelo zaletavanje u obranu Kiela, pa ispucavanje sve je propalo. Kiel se igrao, Jicha je s klupe digao i one koji inače ne ustaju, a Zagreb se počeo mučiti i po finišu prvog dijela sve se lagano pretvaralo u novu traumu.

Drugi dio je išao vrlo slično. Zagreb bi prividno stisnuo, pa bi Kiel dodao gas i završilo je na -6. Samo je Vlado Matanović mogao pratiti taj ritam koji je za Kiel bio laganica, a za Zagreb veliki napor. I dobro je da je ta patnja u skupini LP ove sezone završila, jer stvarno nije izgledala lijepo. Nada je da će u osmini finala nešto pokušati, jer bi makar mali pozitivan rezultat spasio ružnu sliku ove sezone. Europa je u ovom trenutku poprilično daleko.

Poznato je da će Zagreb u osmini finala Lige prvaka, u koju ove sezone ulazi svih 16 sudionika prve runde, igrati protiv Flensburga, još jednog njemačkog sastava. Prvi susret bit će 31. ožujka ili 1. travnja u Zagrebu, dok je uzvrat planiran za tjedan dana kasnije u Njemačkoj.

U osmini finala igrat će tako: PPD Zagreb – Flensburg, Celje – PSG, Nantes – Kielce, Motor – Meškov, Porto – Aalborg, Szeged – Kiel, Vardar – Veszprem, Elverum – Barcelona.


KIEL - PPD ZAGREB 36:30 (23:15)

KIEL Wunderino Arena. Bez gledatelja. Suci: Karim i Rauf Gasmi (Francuska)

KIEL: N. Landin (3+1), Quenstedt (9+1); Ehrig 4, Duvnjak 2, Sagosen 2, Reinkind 4, M. Landin 5 (2), Sunnefeld 9, Weinhold 2, Wincek 1, Benitez, Wagner 1, Dahmke 2, Zarabec, Horak 2, Pekeler 2. Trener Filip Jicha

PPD ZAGREB: Jandrić (1), Ristanović (2+1); Vistorop, Mrakovčić, Ćavar 5 (2), Mandić 3 (1), Klarica 2, Srna, Obradović 3, Stojnić, Perić 2 (2), Matanović 6, Hrstić 3, Leimeter 2, Grahovac 2, Vlah. Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: Kiel 3 (2), PPD Zagreb 8 (5)

ISKLJUČENJA: Kiel 8 minuta (Ehrig 10, Weinhold 21, Sunnefeld 41, Benitez 60), PPD Zagreb 10 minuta (Vistorop 15, Leimeter 38, Klarica 40, Mandić 40, Srna 48)

IGRAČ UTAKMICE: Oscar Sunnefeld

Linker
19. travanj 2024 19:03