TOMISLAV KRISTO/CROPIX
DRUGI OVE SEZONE U LP

Novi težak poraz PPD Zagreba u Ligi prvaka: ‘Napadački im nismo znali parirati‘

‘Bilo bi bolje da je razlika nešto manja prije sljedeće utakmice, ali što je tu je...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. rujan 2021. 21:41

PICK Szeged - PPD Zagreb 30:21 (10:7)

SZEGED Gradska sportska dvorana. Gledatelja 3.000. Suci: Schulze i Tonnies (Njemačka)

SZEGED: Alilović (11), Mikler; Rea, Tonnesen 3, Bodo 1, Martins 4, Henigman 1, Radivojević 1, Gaber 1, Šoštarić 7, Frimmel 6 (4), Banhidi 3, Garciandia 2, Bombač, Rosta 1, Mačkovšek. Trener Juan Carlos Pastor

PPD ZAGREB: Ivić (1), Slavić (8+1); Šipić, Vistorop 4, Ćavar 2 (1), Mandić, Klarica, Gojun, Klis 4, Musa 2, Sirotić, Matanović, Čupić 1 (1), Obranović 2, Leimeter 3, Grahovac 3. Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: PICK Szeged 5 (4), PPD Zagreb 2 (2)

ISKLJUČENJA: PICK Szeged 10 minuta (Frimmel 4, Banhidi 7, Gaber 25, Henigman 46, Tonnesen 51), PPD Zagreb 4 minute (Musa 11, 45)

IGRAČ UTAKMICE: Mario Šoštarić


Zagreb je upisao drugi poraz ove sezone u Ligi prvaka. Poraz se očekivao, jer ni Szeged kao ni Aalborg Zagrebu nije konkurencija. Ono što je dobro, ostavili su zagrebaši malo bolji dojam nego protiv Danaca i koliko god teško nakon niza poraza s malo više optimizma čekaju dolazak norveškog Elveruma u Arenu idući tjedan. I rezultatski s minus 10 na minus 9 je bolje, da se našalimo. A valjda će tu lošoj seriji doći kraj.

Stare napadačke boljke pokazao je Zagreb u prvom dijelu, a imao je dobru priliku nametnuti se jer Szeged nije izgledao dobro. No, Zagreb je nakon jako dobrog starta u prvom redu zbog Musine igre u obrani počeo gubiti lopte i promašivati, pa se vodstvo od 2:0 začas istopilo. Umjesto da s igračem više raste (isključenja Frimmela i Banhidija) Zagreb je brzo počeo padati. Redale su se greške Vistoropa, Obranovića, Klisa, redali su se promašeni ziceri Obranovića, pa dvaput Čupića, a tako se protiv Szegeda ne može. Samopouzdanje nikako nije bilo dobro makar stalno rade na njemu, vidio se strah pred moćnom teškom obranom protivnika. I Szeged je u skromnom izdanju s raspoloženim Alilovićem na golu i Bombačem u napadu imao dva do tri gola prednosti tijekom cijelog prvog dijela. Zagreb je u prvom dijelu postigao 7 golova, od toga samo 6 iz igre, to je definitivno premalo. I srećom Szeged nije bio inspiriran. Čak mu nisu pomogle ni odluke loših njemačkih sudaca poznatih nam iz onog Montpelliera koji su zaboravljali svirati penal za Zagreb kada se Bombač branio iz 5 metara ili isključenje Martinsu koji na očigled povlači Grahovca. No, Zagreb u prvom redu nije bio dobar u napadu. Nije bilo odlučnosti, izmišljali su šuteve, a Mirko Alilović na vratima Mađara sve je to lijepo pokažnjavao. Iskusno, reklo bi se.

image
Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba
JURE MISKOVIC/CROPIX

Obrana Zagreba bila je dobra, na početku čak i odlična. Primila je deset golova u poluvremenu, od čega tek osam iz igre i tu im se nema što zamjeriti. Dobar je bio i Slavić na golu. Nije previše kasnio za Alilovićem što je bio veliki plus, no na žalost Zagreb ništa od svega nije uspio naplatiti u prvih 30 minuta zbog lošeg napada.

Obrvan je već nakon nekoliko minuta drugog dijela zvao time-out jer je Szeged otišao na +6. Nisu vanjski igrači Zagreba mogli izdržati kontakt s obranom Szegeda. Nije to stvar forme ili volje. Htjeli su, ali nije išlo i tonuli su zagrebaši pomalo prema novom visokom porazu. Na nemoć su se nadodali promašeni ziceri, neozbiljni Klarica, a onda je i s vremenom počela padati i dotad dobra obrana, pa je to izgledalo sve lošije. Primili su 20 komada u drugom dijelu duplo više nego u prvom i to govori da ni sa snagom baš ne stoje najbolje. Vistorop je sa sirenom spasio da ne bude ponovo minus 10 i to je jedina dobra stvar u ovoj mađarskoj priči.

- Napadački nismo znali parirati Szegedu. To je jedna od najboljih momčadi Lige prvaka. To je glavni uzrok svih naših problema danas. Bilo bi bolje da je razlika nešto manje prije sljedeće utakmice, ali što je tu je pripremit ćemo se za Elverum što bolje budemo mogli. Obranom sam u 40 minuta zadovoljan, 20 minuta nije bila dobra – rekao je nakon poraza trener zagrebaša Ivica Obrvan.

Juan Carlos Pastor je zadovoljan visokom pobjedom.

- Imali smo respekt prema Zagrebu, odigrali smo dobru utakmicu. Svaka ovakva pobjeda u Ligi prvaka je odličan rezultat. Naša obrana bila je ključ pobjede. Možda smo napravili više grešaka u napadu nego što smo trebali, ali smo lakim golovima u finišu to uspjeli nadoknaditi.

Linker
20. travanj 2024 14:54