KORONAVIRUS

Izrael odlučio zabraniti ulazak svim stranim državljanima kako bi spriječio širenje zaraze

U Izraelu traju prosvjedi liječnika-specijalizanata a stotine njih su na ulicama Tel Aviva upozorili na teške uvjete u kojima rade
Benjamin Netanyahu
 Ronen Zvulun/AFP

Izraelske vlasti u ponedjeljak su najavile kako će zabraniti ulazak u zemlju svim stranim državljanima ne bi li tako spriječili širenje novog soja koronavirusa za kojega se smatra da je izrazito zarazan.

Samo državljani Izraela te stranci s posebnim statusom poput diplomata moći će ući u tu zemlju no i oni će po dolasku iz inozemstva morati u kućnu samoizolaciju. Ukoliko pak dolaze iz Velike Britanije, Južne Afrike ili Danske u karanteni će morati biti u hotelima koji su za to posebice prenamijenjeni.

Mjera obvezne karantene za osobe koje ulaze u Izrael stupit će na snagu u srijedu u podne po GMTU-u a za one koji će morati boraviti u posebno određenim hotelima to će trajati između 10 i 14 dana.

Nova pravila za sada vrijede deset dana uz mogućnost produljenja.

Istodobno u Izraelu traju prosvjedi liječnika-specijalizanata a stotine njih su na ulicama Tel Aviva upozorili na teške uvjete u kojima rade i predugo radno vrijeme.

Oni moraju raditi jednokratne smjene koje traju i do 26 sati, a donesena je odluka po kojoj će posebna pravila kojima je to regulirano biti na snazi još 3 mjeseca, unatoč prosvjedima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:58