Sorina Tirca
 SCREENSHOT: FACEBOOK
SVE JE POD ZNAKOM PITANJA

Ogroman transfer hrvatskog kluba propada zbog doping-skandala? Kći legende dobila 20 mjeseci suspenzije!

Prije 25 godina zajedno su osvojile Europu, a ovog su se ljeta trebale vratiti. Tko zna hoće li...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. lipanj 2020. 14:27

Gotovo sedam mjeseci nakon što je cijela ekipa Corone Brašov bila privremeno suspendirana, Rumunjska antidopinška agencija (ANAD) odredila je kazne za igračice i vodstvo kluba zbog kršenja antidopinških pravila. Među kažnjenim igračicama je i Sorina Tirca (21), talentirana lijeva vanjska koja je ovog ljeta trebala pristupiti Podravki Vegeti.

Rukometašice Corone optužene su za korištenje zabranjene intravenozne laserske terapije koja navodno poboljšava njihove sposobnosti. Najveću je kaznu ipak dobio klupski liječnik Marius Capra, kojem je na četiri godine zabranjen rad u sportu. Bivši predsjednik kluba Liviu Dragomir suspendiran je na dvije i pol godine, dok je tehnička direktorica Mariana Tirca, Sorinina majka, dobila dvije godine suspenzije.

Sorina Tirca dobila je 20 mjeseci suspenzije, kao i Andreia Ciuciulete, Oana Caprar, Claudia Lacatus, Marilena Neagu, Elena Patuleanu, Diana Popescu te Victoria Timošenkova. Sa 16 mjeseci zabrane kažnjene su Ana Maria Lopataru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez i Ivona Pavičević, dok su 15 mjeseci suspenzije dobile Daciana Hosu, Cristina Laslo i Bianca Bazaliu.

Kazne su proslijeđene Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA), koja ih treba potvrditi. Igračice imaju rok od 21 dana za žalbu, a doznajemo da će je Sorina Tirca svakako poslati. U prilog bi joj moglo ići to što je klupski liječnik Capra izjavio kako ona nije željela primati takvu terapiju, ali ju je ucjenom na istu natjerao bivši predsjednik Dragomir.

Zbog doping-skandala u Coroni četiri igračice nisu otputovale na Svjetsko prvenstvo u Japanu prošle godine. Jedna od njih bila je i Crnogorka Pavičević, koju je zbog toga zamijenila Podravkina Dijana Mugoša. Sorina Tirca trebala je u sljedećoj sezoni u Podravki zamijeniti Tjašu Stanko koja je otišla u Metz, a zajedno s njom u Koprivnicu je trebala doći i njena majka, koja je s Podravkom 1996. osvojila Ligu prvakinja. Sad je cijeli taj projekt na čekanju, a ako kazna Sorini ostane ista, izvjesno je da ove godine neće biti ništa od očekivanog velikog transfera...

Linker
20. travanj 2024 10:15