SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
VELIKI DERBI

Osam brončanih ‘kraljica šoka‘ sudjelovalo u triler-susretu najboljeg što Hrvatska može ponuditi

Podravka je nakon nove pobjede nad Lokomotivom jednu ruku stavila na pehar prvakinja Hrvatske.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. veljača 2021. 19:42

PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 32:29

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Ećimović, Dumanska (10+1); Zadravec, Turk 2, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Džono 3, Milosavljević 4, Mrđen, Mugoša 1, Franušić 4, Buljan, Tsakalou 10(5), Carlos 6. TRENER: Zlatko Saračević.

LOKOMOTIVA: Ivančok (1+1), Bešen (3); Kaselj, Šimara 2, S. Posavec 2, Ćurić, Škalić, Vojnović, L. Kalaus 11(4), D. Kalaus 4, Japundža 2, Čivljak 3, Bilandžić 1, Sedloska, Gavrić 4(4), Prkačin. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Lokomotiva 10(8).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Franušić, Tsakalou, Buljan, Beganović), Lokomotiva 6 min. (S. Posavec, Čivljak, L. Kalaus).

IGRAČICA UTAKMICE: Labrina Tsakalou.


Najbolje što hrvatski ženski rukomet nudi vidjeli smo ove nedjelje u koprivničkom derbiju Podravke Vegete i Lokomotive. Bila je to dobra, zanimljiva i dinamična utakmica u kojoj je bilo preokreta, lijepih golova i poteza, a nastupilo je i osam Kraljica šoka, brončanih hrvatskih reprezentativki s Eura u Danskoj.

Podravka je na kraju iskoristila veću individualnu kvalitetu (Tsakalou, Dumanska, Carlos, Milosavljević) i širinu (ozljedama unatoč) koju ima u odnosu na vječnog rivala iz Zagreba. Nije to bila šetnja, jer Lokosice su pružile žestok otpor u granicama svojih mogućnosti. Nije u cijeloj priči bilo nevažno i to što su Koprivničanke ipak odigrale više jakih europskih utakmica ove sezone u odnosu na Lokomotivu, no bile su prave kad je trebalo

Pobjeda koju je Saračevićeva ekipa ostvarila protiv Šoštarićeve bila je vrijedna naslova, jer su Podravkašice slavile u jesenskom zagrebačkom derbiju s 34:30 i može se reći da su jednu ruku stavile na pehar.

Gošće iz Zagreba bolje su otvorile utakmicu, u otvaranju su u nekoliko navrata imale prednost od dva pogotka. Dobro je funkcionirala obrana sa sestrama Kalaus u sredini, a u napadu su Lokosice nastojale što brže doći do udaraca i golova. Trebalo je Podravki 11 minuta da opet dođe u egal, pa i da posloži obranu i napad.

Važnu je ulogu imala domaća kapetanica Džono koja je svojom visinom i snagom dominirala na crti u napadu, u prvom dijelu postigla je tri pogotka i izborila dva sedmerca. Tri lijepa gola zabila je Franušić, a puno toga vrtjelo se oko Tsakalou koja je asistirala suigračicama, ali i preuzela izvođenje sedmeraca nakon što je Milosavljević promašila prvi. Lokomotivu su pak vukle Dora i Larissa Kalaus, a dosta toga išlo je i na crtu za sve opasniju Čivljak.

Sredinom prvog poluvremena ubacile su domaće u višu brzinu, u 20. minuti prvi put su bile na +3, no ubrzo je Šoštarić pozvao time-out te je njegova ekipa do odmora uspjela smanjiti zaostatak na samo jedan gol. U utakmici s malo obrana vratarki Dumanska je u prvih pola sata ipak bila malo uspješnija od Ivančok i Bešen, a skinula je i sedmerac L. Kalaus u posljednjoj minuti.

Podravka bolje otvara nastavak, Franušić i Tsakalou pogađaju za 19:16, ali nakon toga opet slijedi preokret Lokomotive. U 41. minuti L. Kalaus pogodila je za 19:21, no ubrzo je Turk smanjila nakon lijepe asistencije Carlos, Tsakalou je izjednačila, a Milosavljević pogodila za novi preokret (22:21 u 43. minuti). Carlos potom pogađa za +2, a onda se opet igralo gol za gol.

Gavrić je iz sedmerca zabila za 24:24 u 47. minuti, Japundža je mogla za novo vodstvo gošći, no ispriječila se vratnica. Skupo je plaćen taj promašaj, kao i pogreška Posavec u sljedećem napadu, jer je Podravka preko Carlos i Karlovčan otišla na 27:25. Dumanska je i u drugom dijelu bila bolja od suparničkih vratarki, skinula je i zicer Japundži nakon kojeg Carlos pogađa za 28:25. Kad je Tsakalou u 53. iz skok-šuta poentirala za 29:25, pitanje pobjednika derbija bilo je riješeno.

Do kraja je Podravka rutinski sačuvala prednost te je nakon isteka vremena moglo početi veliko koprivničko slavlje.

Linker
18. travanj 2024 14:39