Kadar s utakmice: Podravka Vegeta - Debrecen

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Podravka Vegeta upisala i treći poraz u skupini: ‘Vjerujem da je ovo bila naša najbolja utakmica‘

Ohrabruje što su Koprivničanke protiv Nykobinga pokazale najviše dosad
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. siječanj 2023. 18:31

Nakon trećeg poraza u tri kola, tek su teoretski izgledi preostali Podravki Vegeti za eventualni plasman u četvrtfinale Europske lige. S obzirom na mladost i europsko neiskustvo koprivničke ekipe, novi poraz nije iznenađenje, no ohrabruje to što su u Danskoj Babićeve rukometašice pokazale najviše dosad.

Ipak, protiv uigranog, brzog i agresivnog Nykobinga to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

- Vjerujem da je ovo bila naša najbolja utakmica. Konačno smo imale angažman vratarki kakav znamo da one mogu imati. Obrana je funkcionirala odlično kad smo igrale šest na šest. Nažalost, događali su nam se ti neki prebrzi golovi iz tranzicije zbog kojih smo u startu bili u zaostatku. Vraćali smo se, ali kad smo se vratili, onda bi nam opet ponestalo snage - komentirala je nakon utakmice Dora Kalaus.

Dankinje su iskoristile slabiji početak gostujuće ekipe te su u 14. minuti povele 9:5. Do kraja prvog dijela smanjila je Podravka na -2, a bilo je prostora i za nešto više, ali se opet previše griješilo, a i promašivali su se ziceri.

Za razliku od prve dvije utakmice, ovaj put je Podravka imala i raspoloženu vratarku, Lucija Bešen upisala je ukupno 12 obrana i uz to presjekla još tri suparnička kontranapada, no na kraju ni to nije bilo dovoljno za bod ili dva.

Opet su Koprivničanke previše griješile, čak 12 tehničkih pogrešaka previše je za utakmicu ove razine i dok se to ne popravi i dalje ćemo gledati europsko “školovanje”. Nije se Podravka predavala iako je Nykobing u 42. minuti poveo s 18:13, uglavnom zahvaljujući broj tranziciji i Podravkinim darovima.

Nova nada pojavila se potkraj susreta. Stelmah je zabila za 23:22, ali ubrzo Dankinje odlaze na 25:22 i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno.

- Umjesto da smo stale na loptu, u tim trenucima smo žurile kako bismo stigle tih minus jedan ili dva u tom trenutku. Nažalost, utakmica se okrenula na njihovu stranu, a igra 7 na 6, koja je uvijek rizik, ovaj put nam se nije isplatila. Svaka čast curama, mislim da se jasno vidjelo da smo se sve borile i dale koliko smo mogle, nažalost, nije bilo dovoljno. No, mislim da smo mlada ekipa i vjerujem da ćemo biti samo bolje - pronašla je Dora Kalaus razloge za optimizam.

Europska liga nastavlja se za dva tjedna, kad Nykobing dolazi u Koprivnicu.

Suci: Rickard Cambro i Jasmin Kliko (Švedska).

NYKOBING: Egestorp (12), Greve; S. Nielsen 2, A. Nielsen 5, Jorgensen, Axner, Mikkelsen 2, Flader 5, Madsen 2, Svele 4, Halilcevic 1, Olsen, Sajka 1(1), Bardrum 2, Van der Vliet, Kristiansen 4. TRENER: Jakob Larsen.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen (11); Zadravec 1, Turk 1, Stelmah 3, Popović, Guskić 1, Franušić, L. Kalaus 8(3), Šenvald 1, D. Kalaus 2, Mrđen, Vuljak, Barišić 2, Šimara 3, Pandža 1. TRENER: Željko Babić.

SEDMERCI: Nykobing 1(1), Podravka Vegeta 5(4).

ISKLJUČENJA: Nykobing 6 min. (Madsen 2+2, Van der Vliet), Podravka Vegeta 8 min. (L. Kalaus 2+2, Popović, Stelmah).

IGRAČICA UTAKMICE: Amalie Wulff Nielsen.

Skupina C

1. Sola 2 2 0 0 63:55 4

2. Debrecen 2 2 0 0 54:47 4

3. Nykøbing 3 1 0 2 81:79 2

4. Podravka 3 0 0 3 72:89 0

Rezultati 3. kola: Nykøbing - Podravka 28:23, Sola - Debrecen (22. I. u 18.00).
Parovi 4. kola: Debrecen - Sola (4. II. u 20.00), Podravka - Nykøbing (5. II. U 14.00).

Linker
16. travanj 2024 00:21