GORAN MEHKEK/CROPIX
VATRENO KRŠTENJE

Protiv Duvnjaka i zvijezda! ‘Oni imaju najbolje na svijetu, ali nama treba pobjeda da okrenemo stvari‘

PPD Zagreb otvara novu sezonu Lige prvaka, momčad Igora Vorija na svom terenu bez pomoći gledatelja
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. rujan 2020. 15:08

Kiel danas dolazi u Arenu. Njemački prvak je veliki favoriti, no u Ligi prvaka favorita dok to ne pokažu nema. Zagreb će čekati slabije izdanje Kiela, nastojati odigrati svoju najbolju utakmicu, jer to što je pokazao dosad je bilo premalo. Bilo bi iznenađenje da Zagreb uspije, no ništa nije nemoguće, što je uostalom Zagreb protiv Kiela već i dokazao u nekoliko navrata.

- Kiel je favorit, što ne znači da ćemo mi izaći s bijelom zastavom. Nećemo Ligu prvaka početi u trećem kolu, igramo od početak maksimalno i nadamo se dobrom. Imamo volje, želje i motiva. Vidimo svoju priliku. Kiel je prvak Njemačke, izborio je F4 Lige prvaka i pojačali su se na to Sagosenom, što dovoljno govori o njima.

Dosta ozlijeđenih

Imate i problema, ne baš dobru situaciju nakon četiri poraza u nizu, ali i dosta ozljeda?
- Da me pitate kako ćemo izgledati na utakmici, ne znam, jer imamo dosta ozlijeđenih i nadu da će se neki do njih uspjeti skrpati za utakmicu.

Konkretno?
- Hrstića i Šipića sigurno neće biti, problema ima Čavar, pa vratar Jandrić, Stojnić je jučer prvi put trenirao, ali ga je opet presjekla loža, a ozlijedio nam se i Nemanja Obradović, prepone su problem, tako da ne znam hoće li moći, ako će moći, što će moći i u kolikoj mjeri.

Kako igrati s Kielom?
- Morat ćemo biti mirni, ne ulaziti u trku s njima, jer igraju izuzetno brzo. Crne rupe Ligi prvaka se skupo plaćaju, to nam se ne smije događati, a događalo nam se u pripremnim susretima. Bez obzira na mladost moramo biti pametniji od protivnika, ne srljati u greške. Kiel je skup iskusnih igrača, vrhunskih poput Landina, Pekelera, Reinkinda, Zarabeca, Weinholda koji su u stanju kazniti svaku grešku i brzopletost.

Analizirali ste pripreme?
- Bilo je turbulentno u pripremama. Nakon svega što nam se izdogađalo u Zadru bio nam je i krivo i žao, ali najvažnije da smo nakon svega digli glave i krenuli dalje. Dobro smo trenirali, pokušavamo smanjiti crne rupe koje su nam se pojavile prvih i posljednjih 10 minuta, koje nam rade velike probleme - zaključit će Vori.

Ne može bez vratara

Na trenera se nadodao kapetan Matej Ašanin.
- Kiel je jedan od najboljih sastava i radost je igrati protiv takve momčadi. Predati se nećemo bez obzira na sastav u kojem ćemo biti. Treba nam ta jedna pobjeda za preokret. Radimo puno, dobro, uvjeren sam da će nam se vratiti.

Vratari ne briljiraju, jeste li se “dogovorili” s obranom?
- Bez vratara nema pobjede. Dosta puta nismo popratili momčad i moramo to priznati. Moramo se sami dignuti, nema tu alibija, jednostavno moramo dati više. Zato jesmo tu. Biti na razini Lige prvaka je osnovni cilj, tu postoje određeni kriteriji.

Koji je postavljeni cilj za ovu sezonu?
- Naša želja i ambicija je plasman u drugi krug Lige prvaka, ali još više da napredujemo svaki dan. Uvjeren sam da ovi igrači to mogu, već protiv Kiela. Uostalom, i igrači Kiela su od krvi i mesa.

Linker
19. travanj 2024 07:19