JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
OGLASIO SE I DUVNJAK

Prvo Francuska i Srbija, a onda tek ide pakao! ‘Vidjet ćemo hoće li opet dodavati loptu iza leđa...‘

Nakon ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo javio se i izbornik Kauboja, Hrvoje Horvat.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. svibanj 2021. 20:29

Euro 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj bit će savršen izazov za Hrvatsku. Na putu su nam dva protivnika koja su nam namjestila 'najveću pušku' u povijesti Francuska i Portugal i boljeg motiva od revanša za nešto što nikad nećemo zaboraviti – nema.

Ždrijeb kao svaki ždrijeb, u nečem više dobar, u nečem manje dobar, sve u svemu izazovan, jer nama skupine u kojoj će biti lako. Na Euru takvih skupina nema ni među 24 selekcije.

Neće biti jednostavno proći skupinu sa Francuskom, Srbijom i Ukrajinom. Možda Ukrajina ne bi trebala biti problem. Srbiju ne treba doživljavati kao onu od prije 2 godine, jer s Geronom na klupi su bili ispred Francuske u kvalifikacijama. A Francuska, zna se – uvijek među favoritima. U kojem sastavu vidjet ćemo nakon Tokija. Trebalo bi imati pobjedu s onim koji prođe, to je ekstra važno…

Jer, spajamo se s skupinama u kojim su domaćin Mađarska, 'mrski' Portugal i opasni Island, a treba očekivati i Sloveniju i Dansku, a u tom društvu s dva boda iz prvog kruga i tri pobjede u drugom polufinala nema. Dakle, bit će veselo, nadajmo se s publikom nama uvijek super važnom.

Drugi dio ždrijeba u prvom krugu dosadniji, ali u drugom u borbi za polufinale s Njemačkom, Španjolskom, Švedskom i Norveškom iznimno uzbudljiv. Imamo vremena za pripremiti, ono jest malo 'neuredno', ali zato priliku za okupljanje i rad ne smijemo propuštati.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Izbornik Hrvoje Horvat nakon ždrijeba koji su s Michaelom Wiedererom i Martinom Hausleitnerom odradila četiri reprezentativca Luka Stepančić (Hrvatska), Bence Banhidi (Mađarska), Marian Žernović (Slovačka) i Rodrigo Corrales (Španjolska), kaže:

- Bolji motiv biti ne može. Valjda je tako nakon svega što se dogodilo nedavno moralo biti. Veselim se izazovu. Skupina je jaka, ali jake su sve na Euru, tako da ćemo vidjeti. Francuska? Ostali su nam dužni, vidjet ćemo hoće li Richardson dodavati loptu iza leđa… Srbija je bolja nego na prehodnim natjecanjima i kvalifikacijama, puni respekt, kao i za Ukrajinu koja ima Motor u Ligi prvaka, koja igra dobar rukomet. Počinjemo s Francuskom, pa slijedi Srbija i na kraju Ukrajina. Spremit ćemo se, odabrati dotad i iskreno veselim se takvom izazovu. Nećemo previše o drugom krugu dok ne prođemo prvi, ali izvjesno je da će se s Danskom, domaćinom Mađarskom biti izuzetno jak… - zaključio je izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat.

Jedva čekamo Portugal i Francusku. Nismo zaboravili i nećemo do siječnja, sigurno.

EURO 2022. SLOVAČKA I MAĐARSKA 13. do 31.1.

SKUPINA A (Debrecen)

Slovenija

Danska

Makedonija

Crna Gora

SKUPINA B (Budimpešta)

Portugal

Mađarska

Island

Nizozemska

SKUPINA C (Szeged)

Hrvatska

Srbija

Francuska

Ukrajina

SKUPINA D (Bratislava)

Njemačka

Austrija

Bjelorusija

Poljska

SKUPINA E (Bratislava)

Španjolska

Švedska

Češka

Bosna i Hercegovina

SKUPINA F (Košice)

Norveška

Rusija

Slovačka

Litva

Iz skupina 1. kruga dalje idu po dvije najbolje selekcije. ABC se spajaju u skupinu I u Budimpešti, a EFG u skupinu II u Bratislavi. Rezultat prvog kruga se prenosi, u drugom krugu svatko igra po četiri utakmice. Najbolja dva iz skupina I i II igraju polufinale sustavom 1I – 2II i 2I – 1II. Pobjednici igraju finale, a poraženi za broncu. Susreti polufinala i za medalje igraju se u Budimpešti. Euro se igra od 13. do 31. siječnja 2022. godine.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak ocijenio je kako su u četvrtak na ždrijebu u Budimpešti za Euro 2022. dobili zanimljivu skupinu, u kojoj su još Srbija, Francuska i Ukrajina, te da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška.

"Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ići ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe", izjavio je za internetski portal Hrvatskog rukometnog saveza Domagoj Duvnjak.

Linker
24. travanj 2024 05:32