ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKINJA

‘Ranjena‘ Podravka kod kuće upisala poraz od Esbjerga! Domaćin umalo do preokreta u završnici

Šteta je što se Podravka nije ‘upalila‘ ranije, možda je i mogla do bodova
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. listopad 2021. 19:54

PODRAVKA VEGETA - ESBJERG 26:27

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (5), Dumanska (3); Turk 4, Kalaus 5, Karlovčan 1, Popović 1, Milošević, Milosavljević 7(4), Mugoša 2, Franušić 4, Šenvald 1, Ilina, Milić 1.

ESBJERG: Poulsen (8), Eckerle (-); Nielsen 3(1), Moller 3, Frafjord 2, Breistol 8, Türkoglu 1, Jorgensen Myers 1, Solberg-Isaksen 4, Jensen 5(5), Ingstad.

-------------------------------------------------------------

S velikim problemima suočio se Antonio Pranjić u pripremi utakmice s Esbjergom. Zbog ozljeda su otpale Bazaliu, Stelmah i Buljan, ranije i Zadravec, a oporavila se Kalaus. I dok je Podravka Vegeta u zapisniku imala tek 13 igračica, Esbjerg je stigao s njih 11, najzvučniji izostanci bili su Reistad, Polman i Tranborg, ali ipak je generalno veća kvaliteta koju posjeduje Jensenova ekipa.

Gošće iz Danske u Koprivnicu su stigle u ulozi favorita nakon što su u prva četiri kola osvojile šest bodova, dok je Podravka nanizala tri poraza poslije uspješne premijere s Budućnosti. I već u prvim minutama moglo se vidjeti zašto je tome tako. Vrijeme darivanja uranilo je kad su Podravkašice u pitanju, nevjerojatno je koliko su lopti opet prodale, što promašajima (11), što tehničkim pogreškama (6). Iako je upravo to na gostovanju u Brestu bio osnovni problem, očito to nije baš lako ni jednostavno riješiti u kratkom vremenu.

Već u samom otvaranju zapravo je pitanje pobjednika bilo riješeno. Lako je Esbjerg stigao do prednosti od 0:4, a Karlovčan je prvi gol za domaće postigla tek u 9. minuti. Drugi je u 12. zabila Turk, opet s krila. Sredina je bila neprelazna, odigrale su gošće odličnu obranu, a ako bi što i prošlo kroz taj zid, onda bi se dobrom reakcijom istaknula iskusna vratarka Poulsen.
Nakon prve četvrtine susreta stigle su gošće do velikih sedam pogodaka prednosti, a Pranjić je bio prisiljen nešto poduzeti protiv Norvežanke Breistol koja je sijala opasnost s lijevog beka. Dobila je 'flaster' u obliku Karlovčan, kasnije i Mugoše, ali je to otvorilo prostor drugim igračicama.

U obrani je i dalje bilo dosta problema, a u napadu je nedostajalo kreacije, ali i udaraca s vanjskih pozicija. Bolje je Podravka ušla u nastavak, uz veliku borbenost na granici fanatizma čak je stigla i na -2 u 58. minuti, ali nada u povratak ugasila se minutu kasnije kad Mugoša nije pogodila. Breistol je i dalje stvarala velike probleme, odustalo se od striktnog markiranja, i na kraju je Esbjerg dobio utakmicu s jednim golom razlike.

Šteta je što se Podravka nije 'upalila' ranije, možda je i mogla do bodova da nije imala onako loše otvaranje. Sljedećeg vikenda na redu je gostovanje u Dortmundu.

Linker
19. travanj 2024 15:20