Lionel Messi

 PHILIPPE PERUSSEAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Philippe Perusseau/bestimage/profimedia
MOGLO JE BITI DRUGAČIJE

Argentinci otkrili slabo poznat detalj iz života Lionela Messija: ‘Eh, kakvu smo priliku propustili...‘

Ključan trenutak dogodio se u 13. godini njegova života kada je otišao u Barcelonu.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. prosinac 2022. 12:05

Argentina je u potpunom transu zbog svjetskog naslova u Kataru, a Leo Messi je pravo božanstvo u zemlji i nema toga koji se na bilo koji način ne želi približiti sjajnom nogometašu. Tako su učinili i rukometaši, Argentinski rukometni savez koji je na svojim stranicama objavio priču o rukometašu Leu Messiju, potkrijepljenu arhivom i to u rukometnom dresu. Bio je srednjak, jako talentiran, rekli su jako brz i sve vidi. Čudno.

Messi je do 13 godine trenirao rukomet u lokalnom klubu Newell‘s Old Boys i bio jako dobar. No, u 13. godini njegov otac je prihvatio ponudu Barcelone i Messija premjestio u La Masiju, pa je mali Leo ostavio rukomet i premjestio se na nogomet što je bila iz današnje perspektive savršena odluka. A rukometaši su u Argentini zaključili ‘e, kakvu priliku smo propustili‘.

U malom intervjuu s Messijem rukometašem kaže Leo da su njegovi uzori u sportu otac Jorge i djed Claudio. Da mu je želja da bude profesor tjelesnog, da igra u prvoj ligi i za reprezentaciju Argentine, a da kada ne igra rukomet, igra nogomet… I tako je to krenulo. A zanimljivo je recimo pogledati da je Messi generacija Sebastiana Simoneta najstarijeg od poznate braće koji i danas igra za Argentinu i bit će na skorašnjem SP u Poljskoj i Švedskoj.

Linker
19. travanj 2024 10:27