IVAN BRKIć/RK PODRAVKA
DOBRA PREDSTAVA

Podravka u Poljskoj stekla bitnu prednost pred ključnu bitku za ulazak u skupine Europske lige

Izvukla se ekipa Željka Babića iz neugodnog zaostatka pa je ovo sjajan rezultat.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 19:43

Zaglebie – Podravka Vegeta 24:24 (12:9)

LUBLIN Dvorana Widowisko. Gledatelja 3.200. Suci: Emil i Ernest Aghakishi (Azarbejdžan)

ZAGLEBIE: Waz, Malinkiewitz (2), Zima (7); Labuda 1, Pankowska, Kocinska, Sustkova, Gorna 4 (2), Drabik 6, Galinska 5 (3), Michalak 1, Bujnohova, Kochaniak 6, Machado 1, Milojević. Trenerica Božena Karkut

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen (11); Zadravec, Turk, Vuković, Stelmah, Popović, Guskić 6 (2), L. Kalaus 1, Šenvald 1, D. Kalaus 2, Mrđen, Vuljak, Barišić 3, Šimara 6, Pandža 5. Trener Željko Babić

SEDMERCI: Zaglebie 5 (5), Podravka Vegeta 3 (2)

ISKLJUČENJA: Zaglebie 2 minute (Milojević 19), Podravka Vegeta 8 minuta (L. Kalaus 6, 44, Barišić 23, Zadravec 31)

IGRAČICA UTAKMICE: Ana Pandža

Podravka je odigrala egal u Lublinu i ima odličnu poziciju prije uzvrata u Koprivnici. Bolji iz ta dva susreta ići će u grupnu fazu Europa lige. Podravka se izvukla iz -5, vodila čak pred kraj, pa je egal odličan rezultat u prvoj provjeri novog sastava Željka Babića ove sezone.

Jako važan susret za Podravku je bio u Lublinu. Prvi ozbiljan susret ove sezone, jer ruku na srce u domaćem prvenstvu osim Lokomotive za ovaj tim nema pravog izazova. A protiv Zaglebia je trebalo izboriti dobar rezultat da bi se u Koprivnici finalizirao plan i plasman u Europa ligu, njenu grupnu fazu.

Željko Babić imao je vremena za postaviti tim, ali nije imao tako važnih susreta kao ovaj u Poljskoj dosad i zato je bilo zanimljivo vidjeti kako je Podravka reagirati u novim okolnostima za ovu novu ekipu..

Reklo bi se da je početak bio očekivano nesiguran. Makar je Lucija Bešen odlično otvorila utakmicu, tim je bio u minusu. Na početku ga je izbacilo iz ritma isključenje Lare Kalaus. Domaći tim je dobro reagirao, poveo 5:2, ali je dobrom reakcijom Podravka vratila susret u egal (5:5 u 15. minuti). No, onda novi pad, da bi se domaće digne na +4 gola prednosti, što je već bilo neugodno, ali ne i izvan kontrole. Barbara Zima na domaćem golu poravnala se Lucijiom Bešen, a velike probleme Podravki radila je kružna napadačica Joanna Drabik. Poluvrijeme je završilo na -3 za naš sastav. Trebalo je biti oprezan, jer svaki je gol bio važan.

Loše je počeo drugo poluvrijeme za Podravku, domaćin je otišao na 15:10 i Babić je morao zvati time-out. Dobro je ekipa reagirala, približila se u seriji 3:0 domaćinu i izborila dobru priliku za finiš utakmice. Ana Pandža je u 47. minuti zabila za 19:19 i to je bila situacija koju je Podravka priželjkivala. Nastavljeno je gol za gol, odlično su reagirale Ema Guskić i Ana Pandža. Lomila je Podravka domaće i slomila ih u 56. minuti kada je Ana Pandža ostvarila prvo vodstvo Podravke na utakmici - 23:24. Vratile su se domaće, ali više od egala nisu dobile i Podravka je u velikoj prednosti. Uzvrat će biti u petak u 18.00 sati u Koprivnici.

Linker
04. prosinac 2022 20:04