Steven Bradbury je herojskim činom spasio mlade djevojke od smrti

 Timothy A. Clary/Afp/Profimedia
MISLILE SU DA ĆE UMRIJETI

Zlatni olimpijac spasio četiri djevojke od utapanja: ‘Ne mogu se riješiti izraza užasa na njenom licu‘

Steven Bradbury je spasio četiri djevojke od 13 do 17 godina od sigurne smrti
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 09. ožujak 2022. 06:24

Nekadašnji australski brzoklizač Steven Bradbury, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine, prometnuo se u istinskog junaka nakon što je prošli vikend spasio od utapanja četiri tinejdžerice. Bradbury je surfao sa svojim 12-godišnjim sinom Flynom blizu grada Caloundre u Queensland kad je ugledao jednu od djevojčica kako se muči u vodi.

"U svojih 48 godina napravio sam neke stvari na koje sam ponosan, ali ono što se dogodilo u subotu nadmašuje sve. Bilo je ludo poslijepodne", rekao je Bradbury za 9News.

Četiri djevojke, u dobi od 13 do 17 godina, plivale su izvan označenog dijela, a morska struja ih je odvukla daleko od plaže.

"Kada sam se okrenuo, uočio sam nešto za što sam mislio da je glava. Rekao sam Flynu da mi prepusti dasku i da ode potražiti najbliže spasioce. Instinkt se odmah aktivirao, znao sam da u blizini nema nikoga tko bi obavio posao i to je bio jedan od onih trenutaka kada vas adrenalin odmah počne pucati. Približio sam se i ugledao djevojku, ali tada još nisam shvatio da su i ostale tri bile tamo."

Bradbury je opisao trenutak kada je stigao do prve djevojke.

"Izraz užasa na njezinom licu vidim u svojoj glavi zadnja dva dana. Ne mogu ga se riješiti. Shvatio sam da su tamo još tri djevojke koje treba spasiti jer će se uskoro utopiti. Udarao nas je val za valom, a svaki put kad bi nas pogodio onaj najveći, srušio bi nas s daske."

Flyn je u međuvremenu pronašao spasioce koji su odjurili po Bradburyja i djevojke i odveli ih na sigurno.

Jedna od spašenih djevojaka, Eva Perkins, rekla je da je mislila da će umrijeti zajedno s prijateljicama.

"Nisam mislila da ću se uspjeti vratiti. Da nas nisu došli spasiti, ne bismo imali šanse."

Linker
25. travanj 2024 18:02