DAMIR KRAJAC/CROPIX
RUKOMETNI DERBI

Podravka slavila u Zagrebu, ali zbog međusobnog omjera Lokomotiva je bliže naslovu prvakinja

Žestoko se igralo u Domu sportova, puno je posla bilo za osječki sudački par...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. ožujak 2022. 22:03

Lokomotiva – Podravka Vegeta 19:20 (11:9)

ZAGREB – Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 300. Suci: Cindrić i Gonzurek (Osijek).

LOKOMOTIVA: Ivančok, Bešen (9+1); Burić 2, Šimara 5, Posavec 3 (1), Ćurić, Petika 3, Kalaus 1, Japundža 3 (2), Orlović, Dežić, Sedloska, Škarić, Malec, Prkačin 2, Mamić. Trener Nenad Šoštarić

PODRAVKA VEGETA: Dumanska (4+1), Tucaković (1); Zadravec, Turk 3, Karlovčan, Milošević, Gudelj, Milosavljević 2 (2), Megerle, Mugoša 2, Franušić 3, Međurečan, Šenvald 2 (1), Stelmakh 3, Barišić 5 (1), Pavković. Trener Goran Mrđen

SEDMERCI: Lokomotiva 5 (3), Podravka Vegeta 6 (4), ISKLJUČENJA: Lokomotiva 10 minuta (Orlović 2, Burić 11, Prkačin 30, Mamić 30, Burić 60), Podravka Vegeta 4 minute (Barišić 5, Stelmakh 19), IGRAČICA UTAKMICE: Tina Barišić.

--------------------------------------------------------

Lokomotiva je poražena, ali je sa -1 doma sačuvala visku prednost od +8 iz Koprivnice i bliže je naslovu prvakinja Hrvatske. Podravka je boljom igrom u finišu odnijela pobjedu i sada se samo može nadati u neki kiks Lokomotive do kraja, a to je jako teško.

Žestoka utakmica

Utakmica koja je nosila sve. Lokomotiva je u Koprivnici pobijedila 25:17, a kako sudar dvije naše najbolje ekipe odlučuje o prvaku, jer skoro da nemaju gdje izgubiti, utakmica u Zagrebu bila je na neki način utakmica odluke makar je do kraja lige ostalo još devet kola. Podravka je morala stizati veliku prednost Lokomotive iz Koprivnice, a kako i sama nije u Bog zna kakvom stanju to je bilo jako teško za sastav Gorana Mrđena.

Žestoko se igralo u Domu sportova, puno je posla bilo za osječki sudački par, jer u žaru borbe sve je moguće. A žara je bilo na pretek i vatra bi se lako razbuktala da je krenula. Lokomotiva je krenula iz minusa, ali s nekoliko definiranih stvari. Prvo, obrana je bila sa Prkačin i petikom u sredini, Petika je igrala samo obranu...

Sa osam golova plusa iz Koprivnice i sa 2 gola plusa nakon prvog dijela u Zagrebu, Lokomotiva je imala velikih deset razlike i Podravka se našla pred skoro nemogućom misijom u drugih 30 minuta. Mrđen je na gol poslao Dumansku, svjestan da mu za više trebaju obrane vratarki, a igralo se jednakom žestinom kao u prvom dijelu.

Strpljiv je bio napad Lokomotive, vidjelo se koliko u tom smislu znači povratak Stele Posavec. Podravka je imala dobre momente, ali je teško uspijevala uloviti kontinuitet igre sve dok nekoliko obrana nije navezala Dumanska i utakmicu vratila u igru gol za gol. Mugoša je u 43. minuti izjednačila na 14:14 i Šoštarić je morao napraviti stvaralačku pauzu svoje ekipe da bi ih pribrao za finiš.

Živnula je Podravka, skočila je klupa i gledali smo super zanimljivu utakmicu koja je nažalost malo koga interesirala, makar se radi o igračicama koje su nedavno bile skupa treće u Europi.

Još 10 utakmica

Nakon dva promašena penala Japundže šuteve je preuzela Malec, no nju je preuzela Dumanska koja je Podravku definitivno vratila u igru. No, teško je napad Podravke postizao golove i Lokomotiva je s Bešen vratila prednost. Sara Šenvald je minutu i pol prije kraja Podravku dovela iz sedmerca u prednost 20:19, Lokomotiva je izgubila loptu u napadu i 30 sekundi je ostalo do kraja za Podravku da mino privede utakmicu kraju. I uspjela je s velikim veseljem, makar je naslov još daleko jer treba odigrati još 10 utakmica...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:19