Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
UTRKA S VREMENOM

Hoće li zaigrati na Euru? HR-dvojac i dalje pozitivan, Duvnjaku se naknadno pojavio novi problem

Izbornik Hrvoje Horvat u utorak će, neposredno prije puta u Mađarsku objaviti konačan popis za Euro.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. siječanj 2022. 15:13

Nije dobro u Osijeku. Jutarnji PCR test naših reprezentativaca otkrio je da su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić i dalje pozitivni i da je njihov nastup na startu Eura još uvijek upitan. Duvnjakov je plus toga zbog bolova u leđima i bitno neizvjesniji. Ostali su negativni, a što će biti do starta s Francuzima odlučit će izbornik Hrvoje Horvat.

Sutra se se kreće prema Szegedu. Ujutro će biti još jedno testiranje i svi se nadaju da će barem Cindrić biti u stanju zaigrati. Podsjetimo zaraženi mogu igrati nakon dva negativna PCR testa u razmaku od 24 sata. Kako sada stvari stoje, dodatnih poziva neće biti, u sastavu će se naći Lučin i Grahovac, a ako Cindrić ozdravi Grahovac će vjerojatno biti izvan prvih 16.

Aktualnu situaciju prokomentirao je dr. Tomislav Kukin, liječnik reprezentacije...

- Duvnjak i Cindrić nažalost moraju ostati u Osijeku i tek kada postanu negativni moći će se priključiti. Klinički su jako dobro, pa ako bi stvar išla dobro može biti da ih vidimo i u momčadi - oprezno je zaključio dr. Kukin.

Uglavnom, ono što je bitno za znati je da svaka reprezentacija u svakoj utakmici ima na raspolaganju 20 igrača koje za tu utakmicu prijavi. Od tih 20 igrat će ih 16, a tih spomenutih 20 može se mijenjati nakon svake utakmice. Zaključno, Cindrića možemo očekivati protiv Francuske, Duvnjaka vjerojatno - ne.

Linker
18. travanj 2024 06:04