DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KAUBOJI POKAZALI MOĆ

Horvat: ‘Rezultat kaže da smo odigrali dobro‘; Lindgren: ‘Znali smo koji nas protivnik čeka i kakva kvaliteta‘

Uzvrat u Varaždinu će biti samo formalnost nakon velikih +13 iz prve utakmice
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. travanj 2022. 21:03

Hrvatska je s 34:21 pobijedila Finsku u prvom kvalifikacijskom susretu play offa za odlazak na rukometni SP. Zadovoljni smo sa +13 još više sa sigurnom izvedbom naše reprezentacije u sudaru s Fincima zbog kojih će uzvrat u Varaždinu biti samo formalnost. Hrvoje Horvat nakon pobjede kaže:

"Rezultat nam kaže da smo odigrali dobru utakmicu, da je obrana bila korektna, tranzicija također. Finska nije mjerilo bez obzira na uvjeljivu pobjedu. Dali smo priliku svim igračima. Moram reći da je njihov vratar obranio dosta udaraca, da se tu možemo popraviti. Isto i da je Šego pokrpao dosta naših rupa u obrani."

U takvoj utakmici mogli smo i ubrzati?

"Tranzicija je dobro radila, šanse smo stvarali, realizacija je malo štekala. Ne treba nikog isticati. Bolje može, ali za mnoge je bilo prvi put, neki su među njima kao Klarica bili i starteri", zaključak je izbornika Hrvoja Horvata.

Marin Šego je bio odličan na golu?

"Nije bilo upitno tko je bolja momčad. Zadovoljan sam s obranom, nije bilo prezahtjevno. Nije top, ali je bilo dobro. Pokazali smo dobru volju, bili smo gusti i da smo igrali s nekim boljim od njih bilo bi isto dobro."

Filip Glavaš je bio naš najbolji strijelac na utakmici, nastavio putem kojim je krenuo na prošlom Euru.

"Ja sam samo odradio svoj dio kao produkt momčadi. Srce mi je puno. Dosta smo zicera fulali u drugom dijelu, ali +13 je dobar rezultat. Rekao bih da je to bio korektno odrađen posao. Sada je cilj u Varaždinu pred našim navijačima izboriti plasman na SP."

Nije nezadovoljan bio ni finski izbornik Ola Lindgren makar nije naviknuo na ovakve poraze.

"Moramo biti realni, znali smo koji nas protivnik čeka i kolika je kvaliteta u pitanju. Mislim da smo odigrali u okviru svojih mogućnosti, bio bih sretniji da smo manje izgubili, ali dobro. Ovo je za nas velika škola – zaključio je slavni Šveđanin na finskoj klupi."

Linker
25. travanj 2024 10:35