ANTE CIZMIC Cropix
PIROVA POBJEDA

Hrvatska se probudila i deklasirala Bahrein, no to joj nije bilo dovoljno za četvrtfinale

Nakon mučenja u prvom poluvremenu Kauboji su ubacili u višu brzinu, no pobjeda je trebala biti veća
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 19:16

HRVATSKA - BAHREIN 43:32 (17:16)

MALMO Arena. Gledatelja 2.500. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)

HRVATSKA: Kuzmanović (3+3), Šunjić (1); Grahovac 1, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 1, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 8, Martinović 11 (1), Šušnja, Šipić 1, Glavaš 11, Jelinić 7. Izbornik Hrvoje Horvat

BAHREIN: Isa (2), Ali Mohamed (1); Eid 2, Al Salantna, Ali, Al Samaihi, Quambar 7, Abulreda, Fadhul 1, M. Ali 1, Al Zaimoor, Madfoodh 4, Merza 4, Mahmoud 1, M. Mohamed 6, Al Sayyad 6 (3). Izbornik Aron Kristjansson

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Bahrein 7 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šarac 6, Gojun 35, Karačić 45), Bahrein 6 minuta (Abdulredha 15, 40, Ali Mohamed 58)


Hrvatska je svladala Bahrein i to je najvažnije, jer nam ta pobjeda garantira 9. mjesto, a onom vrlo vjerojatne olimpijske kvalifikacije. No, završili smo natjecanje prije nego smo se nadali i idemo doma, a ne u Stockholm gdje u srijedu kreće razigravanje za medalje. Nismo više mogli nadoknaditi što smo protiv Egipta uprskali u prvom krugu u Jonkopingu. Bilo je nekih snova o velikoj razlici i onda čekanju Egipta protiv Danske, ali oni su rasplinuti odmah na startu.

Prvo, bili smo jako neozbiljni, što karakterizira susrete ove vrste. Krenuli smo u obrani 5-1 koja je bila totalno šuplja. Martinović je u prva četiri napada bio daleko od kontakta s brzim protivnicima i trebalo je nekoliko uvodnih minuta da ga Horvat zamijeni, što je bio manji problem na bližoj strani klupe. Onda je ušao Šebetić, pa se opet nismo pomaknuli, jer svi su pucali jedan na jedan. Bahrein se baš lijepo nadigravao s nama i razmrdao nam Šunjića na golu, pa je Horvat nakon 7:7 morao pozvati time out. Nije puno pomoglo, pa smo od 19. minute krenuli s obranom 6-0, na gol je došao Kuzmanović. Morali smo nešto promijeniti. Ali krenuli smo s jednom izmjenom obrana napad, nastavili sa dvije, a završili poluvrijeme čak sa tri. Duvnjaka, Musu i Gojuna u napadu su mijenjali Martinović, Cindrić i Šipić. Mijenjao je i Bahrein pa smo si to mogli priuštiti, ali sve skupa u prvom dijelu smo primili 16 golova s tim da je Dominik Kuzmanović odmah na startu obranio dva penala protivnicima. Reklo bi se, neozbiljno.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Počeli smo u standardnoj postavi, Bahrein se igrom jedan na jedan nametnuo, Mohamed Mohamed se razletio i izgledao kao Mikkel Hansen, ali s druge strane Bahrein se nije mogao obraniti i to je bila jedina svijetla točka našeg prvog poluvremena. Krila su nam pokažnjavala sve bahreinske poklone kada smo se vratili u 6-0 obranu koja je bila čisti rezon. Je naša obrana 6-0, ali protiv Bahreina ona nema nekog posebnog smisla, jer osim što su brzi, oni nemaju šutera za to prepucati. Dosljednost je dobra, ali ne pod svaku cijenu i uvijek.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Bilo je pametno osigurati se i ne ući u završnicu s premalom razlikom, jer su nam bodovi u ovoj utakmici ipak bili jako važni. U tom smislu smo i krenuli, zadržali se u obrani 6-0, Kuzmanović je obranio još jedan penal i dvije lopte iz napada Bahreina i za deset minuta drugog dijela odmaknuli smo se na pet golova prednosti, što je bilo jako dobro.

Bahreinu su sve češće počele ispadati lopte, sve manje je bilo prolaza kroz našu obranu i ljudi su se jednostavno umorili. Pokušao je Kristjansson time outom zaustaviti pad svoje momčadi, no nije to bila stvar time outa. Postali su Bahreinci i nervozni pa su naletjeli na Musu i Gojuna i brzo se ugasili u svom temperamentu i bilo je jasno da je ta utakmica za njih završena. Kristajnsson je mijenjao vratare, ali nijedan od njih nije uspio napraviti posao koji bi Bahrein pokrenuo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Onda smo mi malo zaboravili obranu, pa je Horvat zvao time out da podsjeti na nju. Uglavnom ušli smo u mirnu i sigurnu završnicu, za publiku dosadnu, ali bolje da je bilo tako. Nismo bili blizu 22 gola razlike s kojima bismo preskočili Dance, ali popeli smo se u 52, minuti na +10 i to je izgledalo lijepo. Filip Glavaš je igrao centarfora u tim trenucima, Bahreinci se više nisu mogli ni vraćati.

Na kraju smo ušli u presing ne bi li što više podigli razliku. Završili smo na +11 i sada čekamo da Egipat dobije Dansku 12 golova razlike. Nemoguća misija.


Prijenos uživo:

KRAJ UTAKMICE - završeno je pobjedom od +11 za Hrvatsku, što znači da Egipat mora dobiti Dansku s barem 12 razlike da bismo prošli u četvrtfinale...

60‘ Jelinić pogađa pred kraj ogleda.

58‘ Martinović precizan sa sedam metara za 40. gol Hrvatske na utakmici! Bahrein s igračem manje odgovara pogotkom, Cindrić s druge strane uzvraća..

image

Ivan Martinović

ANTE CIZMIC Cropix

57‘ Probio nas je A. Ali, a onda Jelinić s krila gađa u golmana. Popravni je pripao Cindriću, silovito za 39:28.. I nova obrana Kuzmanovića!

56‘ Glavaš pogađa gredu na opće oduševljenje tribina.. Obranli smo se, a Kuzmanović nas dovodi na plus 11.

53‘ Zabija Martinović, potom Al Sayyad sa sedam metara..

52‘ Zaključali smo sve koridore i evo nas na plus 10! Glavaš zabija dvaput u nizu, 11 zgoditaka za našeg Kauboja u ovom ogledu.

51‘ Bahrein zabija nakon time-outa, no Glavaš još jednom trese mrežu! Deveti gol od 10 pokušaja, trebala nam je ovakva igra u prvom dijelu..

50‘ Najveće vodstvo na utakmici! Još jednom Glavaš! Trener Bahreina zove time-out, Hrvatska ima plus devet.

49‘ Zabija Bahrein, ali i Glavaš je spreman na drugoj strani postići sedmi svoj pogodak na utakmici! Potom i Martinović krade jednu loptu, no Jelinić propušta šansu sam pred vratarom.

48‘ Ponovno Cindrić! 31:23 stoji na semaforu.

image

Hrvatski navijači

ANTE CIZMIC Cropix

46‘ Martinović briljira u drugom dijelu, još jedan pogodak, osmi iz toliko pokušaja! Mahfoodg odgovara s druge strane, no precizan je i Cindrić.

45‘ I Jelinić popravlja statistikum osam razlike za Kauboje! Rezultat koji nam je trebao prije 20-ak minuta da bismo se imali čemu nadati. Isključenje za Karačića, potom Al Sayyad iskorištava sedmerac.

44‘ Merza Ali prekida post Bahreina, Martinović još jednom trese mrežu, atraktivno je prebacio vratara..

43‘ Martinović postiže šesti svoj pogodak za sedam razlike! Sjajan nastup, šteta što ga ostatak ekipe nije teško prati..

41‘ Glavaš zabija na praznu mrežu!

40‘ Isključenje i plus pet za Kauboje! Natjerali smo Bahrein na brzi udarac, Kuzmanović je opet obranio! Martinović je završio na podu, bit će isključenje za Bahrein, a i Cindrić je dobio udarac neposredno nakon Martinovića. Martinović izvana donosi plus pet!

image

Luka Cindrić

ANTE CIZMIC Cropix

39‘ Nova obrana Kuzmanovića i pogodak Glavaša! Evo najveće prednosti na utakmici, plus četiri za Kauboje!

38‘ Ne možemo se obraniti ni s punom postavom, kamoli s igračem manje.. Bahrein zabija za minus dva, vraćamo prednost teškom mukom preko Šipića.

36‘ Qambar nam zabija s krila, Martinović odgovara usred podignute ruke za pasivni napad. Ostaje tri razlike.

35‘ Novo isključenje! Ovaj put za Gojuna.. Naš reprezentativac raspravlja s glavnim sucem, ali odluka ostaje nepromijenjena.

image

Željko Musa i Jakov Gojun

ANTE CIZMIC Cropix

34‘ Kuzmanović brani i treći sedmerac! Ovo mu je šesta obrana, možemo reći da je spriječio potpunu katastrofu.. Potom Glavaš zabija za 20:17.

33‘ Primamo gol, onda Musa gubi loptu. Opet je zaiskrilo na parketu, Gojun ima nešto za prigovoriti protivničkim igračima, Ali negoduje sa strane Bahreina.. Još će dobiti i sedam metara zbog naše obrane iz prostora..

32‘ Dva brza pogotka Hrvatske za plus tri! Cindrić pa Jelinić..

31‘ Počinje drugo poluvrijeme! Na stanci smo iz studija čuli stručne komentatore i bivše Kauboje, opravdano nemaju ni slova hvale.. "Pa nas Bahrein drži u šaci", povod je za salvu kritika od Gorana Šprema. Igra se i za Olimpijske igre u Parizu, ne zaboravimo..


KRAJ PRVOG POLUVREMENA Samo jedan razlike imaju Kauboji, daleko je to od potrebnog i očekivanog..

29‘ Karačić za plus tri, no Al Sayyad odgovara istom mjerom za 17:15.

28‘ Kuzmanović nas opet spašava, Karačić uspješan na drugoj strani za plus dva. Sva sreća pa je Kuzmanović danas na razini, pitanje je bi li u suprotnom semafor uopće pokazivao vodstvo Kauboja.

27‘ Merza Ali rasporio je našu mrežu, potom Glavaš gubi loptu i nudi Bahreinu šansu za novi egal. Ništa nije krenulo po planu u prvom poluvremenu..

image

Filip Glavaš

ANTE CIZMIC Cropix

26‘ Oteli smo loptu Bahreinu, ali transformacija u napad još jednom je usporena.. Uzvraćaju nam istom mjerom, a Glavaš u konačnici zabija na nepostavljenu obranu za plus dva.

24‘ Gol Cindrića za novo vodstvo! Usputno, Danci zvižde Duvnjaku na svaki kontakt s loptom..

22‘ Nemamo lijeka za Mohameda, evo i petog njegovog zgoditka, potom i Fadhul zabija za novo izjednačenje. Katastrofalna predstava obrane Kauboja, Bahreinu prolazi sve zamišljeno.

20‘ Sjajna obrana Kuzmanovića ponudila je Jeliniću novu šansu, evo nas na 13:11.

18‘ Nesporazum Karačića i Šipića rezultirao je šansom za Bahrein. Greda je spasila Kauboje, Jelinić vraća na skromnih plus jeda.

image

Igor Karačić

ANTE CIZMIC Cropix

15‘ Isključenje za Bahrein! Glavaš nas vraća na jedan razlike, potrebno je mnogo više..

14‘ Katastrofalna reakcija nakon time-outa. Prvo je Karačić napravio prijestup u napadu, potom i Bahrein vraća svoju prednost. Iskupio se Karačić u idućem napadu.

13‘ Mohamed prelako dolazi do prostora za šut i kažnjava Kauboje. Horvat je primoran pozvati time-out. "Noge vam ne rade", poručuje.

image

Al Sayyad i Domagoj Duvnjak

ANTE CIZMIC Cropix

11‘ Šunjić brani zicer Bahreinu, ali isti scenarij dočekao je Glavaša na drugoj strani. Morali smo ovo iskoristiti..

10‘ U posljednjim trenucima napada Bahrein uspijeva izjednačiti. Martinović sjajnom bravurom vraća prednost..

8‘ Martinović postiže pogodak za 6:5. Ganjamo visoku gol razliku, potrebna je bolja reakcija obrane.

image

Marin Jelinić

ANTE CIZMIC Cropix

7‘ Cindrić je zabio i ostaje ležati na parketu! Ali ga je prekršio i zaradio isključenje, na prvu je izgledalo bolno, no čini se da će sve biti u redu s Lukom. Donio nam je prvo vodstvo na utakmici.

6‘ Novi sedmerac za Bahrein i dvije minute za Šarca koji je zakasnio zatvoriti krilo. Brani Kuzmanović i sprečava novu prednost Bahreina.

image

Mohamed Habib Naser i Qasim Qambar.

ANTE CIZMIC Cropix

5‘ Brzi pogodak Šarca, šteta što mu je prethodio gol Merze Alija. Potom nismo uspjeli zaustaviti Qambara, ali nisu ni oni Cindrića.

3‘ Kuzmanović brani novi sedmerac, ali Qambar pogađa nakon odbijene lopte. Martinović odgovara u idućem napadu. Bilo bi dobro prvi se put obraniti..

2‘ Bahrein je poveo iz sedmerca, strijelac je Qambar. Glavaš je potom izjednačio.

1‘ Počinje utakmica, Kauboji love pobjedu sa što većom gol razlikom!

Linker
21. travanj 2024 14:05