Domagoj Pavlović

 FRANK MOLTER/Dpa Picture-alliance Via Afp
OPET NA POČETKU

Najveći hrvatski rukometni pehist o agoniji od 15 mjeseci: ‘Ako ovako nastavim, mogu kupiti kolica‘

Bolje da ne pobrojim sve svoje ozljede, kaže 30-godišnji Domagoj Pavlović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. ožujak 2023. 20:38

Domagoj Pavlović je najveći pehist hrvatskog rukometa. Da je bilo tko drugi prošao sve što je on, teško bi uopće ponovo pokušavao s povratkom. Dok Pavlović ne odustaje, sada mu je 30 godina i pokušat će još jednom skrenuti pozornost na sebe.

Kako je to izgledalo, dovoljno se sjetiti Zagreba u kojem je briljirao svojedobno. Odlaskom su počeli problemi, Bundesliga nosi više u financijskom smislu, Melsungen je dobro posložen klub, ali sve to nije bilo dovoljno da Pavlović bude sretan u Njemačkoj. Privatno je sve OK, postao je otac, ali rukometno gledano previše je stanki i problema iza njega.

Sada se ponovo vraća na teren i svi će to pratiti s pozornošću, izbornik Goran Perkovac otvoreno je rekao koliko bi jedan igrač poput Pavlovića značio njegovoj novoj selekciji u budućnosti. No, kada je Domba u pitanju za takve je prognoze još prerano...

Kakva je aktualna situacija?

- Bilo je planirano da igram protiv Kiela prošli vikend pa smo dogovorili da je ipak prerano. U subotu idemo u Hannover, u sastavu sam, ali malo po malo, vidjet ćemo koliko ću uopće moći - javlja Domagoj Pavlović iz Njemačke.

Što je bilo posljednje i koliko vas dugo nema već na terenu?

- Imao sam upalu pubične kosti, operirao aduktor i bruh, dok je sve to krenulo još 2021. protiv Berlina u prosincu. Probali smo konzervativno, pa smo se odlučili na kraju ipak odlučili za operaciju. Stanka je duga, probao sam nešto, ali u suštini na terenu me nije bilo skoro 15 mjeseci, što je jako duga stanka.

image

Domagoj Pavlović, Domagoj Duvnjak i Arnar Freyr Arnarsson

FRANK MOLTER/Dpa Picture-alliance Via Afp

Možete li pobrojati sve svoje ozljede?

- Bolje ne, najjednostavnije je reći sve i svašta od operacija, loma noge...

I kako je sada?

- Sve skupa je ok, uvijek je malo problema nakon 15 mjeseci kad ne igraš, ali to je normalna stvar.

Imate još volje, to je velika stvar u cijeloj priči.

- Da me ne drži volja, ne bih se ni vraćao. Još volje imam. Godinu i pol ugovora još imam, vidjet ćemo... Sada sam u 30. godini. Nije isto igraču koji nikad nije bio ozlijeđen reći možeš do 35-36, ali moraš gledati na svoje zdravlje, jer život nakon rukometa neće stati. Želim za taj drugi dio života provesti OK. Ako ovako nastavim mogu komotno kolica kupiti, ali ponavljam, dok sam motiviran, a jesam, želim još igrati. Godinu, dvije pet, ovisi samo o mom stanju. Pritiska nema.

Kako se Meslungen nosi s ozljedama i prema vama?

- Klub je možda napravio krive korake da sve ode u tom smjeru, jer smo bili u dobroj fazi i forsirali su, iako nije bilo dobro. A tu si igrač i ako nisi dobar, ne možeš, kupit će novog. Razumijem i njih, njihova očekivanja.

Niste dobri ove sezone?

- Ne da nismo dobri, nego smo loši. Nema tu nikakvih tajni ni upitnika. Mi smo 12. od 18 klubova, dok imamo budžet jači od mnogih ispred nas. Puno je uloženo u momčad, ne znam hoće li uspjeti, ali nastavljaju i vrijeme će pokazati svoje.

Razgovarali ste s izbornikom Perkovcem?

- Jesam, bio je tu s Martinovićem, Mandićem i sa mnom. Sve što se trebalo reći je rečeno, izbornik zna cijelu situaciju. Moj prioritet je sada vratiti se i izgraditi poziciju za vrijeme koje dolazi, jer pitanje je hoće li klub htjeti da ostanem - razumno je zaključio Domagoj Pavlović.

Linker
10. rujan 2023 15:12