RONALD GORSIC Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Šoštarić nakon poraza na otvaranju EP-a: ‘Uvijek je isto protiv Norveške, kada nemaš discipline nemaš šanse‘

‘Moja filozofija je uvijek ista, uvijek idem pobijediti. Nadam se da ćemo biti bolji idući puta‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. studeni 2022. 22:53

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva u Ljubljani izgubila od Norveške sa 23-32 (14-16). Stela Posavec je s četiri gola bila najučinkovitija kod Hrvatske, dok je Nora Mork s osam golova predvodila Norvešku.

Protiv favoriziranih Norvežanki, aktualnih svjetskih i europskih prvakinja, oslabljene Hrvatice dobro su se držale poluvrijeme i pol, ali u samoj završnici utakmice stao je hrvatski napad, pa su izabranice Nenada Šoštarića pretrpjele malo previsok poraz.

To je uvijek ista priča. Prije dvije godine na poluvremenu -2, na kraju -11. Sada -2, pa minus 9. Napredovali smo, ali kada izgubiš devet razlike protiv bilo koga nije lako. Važno je da im do nedjelje to ne ostane u glavama.

Nenad Šoštarić, hrvatski izbornik, pokušao je realno sagledati situaciju:

- Uvijek je isto protiv Norveške. Kada nemaš discipline nemaš šanse. Igrali smo dobru utakmicu, nije nam bilo lako, jer smo stizali. Ali, kada smo krenuli s kratkim napadima počeli su naši problemi i potonuće. Ispričavam se Norveškoj na razmišljanju da je razlika prevelika, ali mislim da smo igrali dobru utakmicu. I da su naši ciljevi na ovom Euru u drugim susretima.

image
RONALD GORSIC Cropix

Okrećemo se Mađarskoj?

- Moja filozofija je uvijek ista, uvijek idem pobijediti. Nadam se da ćemo biti bolji idući puta, Sve je moguće, u ovakvim situacijama važna je mentalna snaga i iskustvo ekipe. Mađarska ima iskusnu ekipu i sa igračicama koje su došle u zadnji tren. I mi smo oslabljeni kao i Mađarska, ali ekipu ne čini jedna ili dvije igračice. Sve je moguće u jednoj utakmici - zaključio je Šoštarić.

Kristina Prkačin imala je premijeru na Euru u ovoj roli kao centralna igračica obrane.

- Teško je reći da je bilo dobro nakon -9, ali mislim da smo odigrale dobru utakmicu. Trajalo je to 45 minuta, nakon toga smo napravili previše tehničkih pogrešaka da bi bolje završilo. Nismo ipak nezadovoljni, mislim da smo igrali hrabru i dobru utakmicu, ali Norveška ovakve stvari jednostavno ne prašta.

Valentina Blažević predvodila je tim, ali protiv tvrde i visoke norveške obrane jednostavno nije išlo.

- Igrali smo dobro 45 minuta, a onda je sve palo u vodu, nestalo je energije, koncentracije, počeli smo primati lake golove. Ali nisam pesimistična zbog svega, fikus nam je na Mađarskom i Norveškoj samo čestitam na zasluženoj pobjedi.

image
RONALD GORSIC Cropix

Thorir Hergeirsson izbornik Norveške gospodski je pohvalio protivnika i od trenera koji ej osvojio baš sve lijepo je čuti takve riječi.

- Nije bilo lako i jako sam sretan za pobjedu. Hvala Hrvatskoj za odličnu utakmicu. Nisu se predali i imaju jako zanimljiv tim koji igra dobar rukomet. Mi smo imali više energije za 60 minuta i to se uz dužan respekt za protivnika vidjelo svih 60 minuta. Zato je naša pobjeda visoka, složio bih se s trenerom protivnika možda i previsoka.

Kristin Breistol koja nas je jako mučila šutom izvana nakon visoke pobjede zaključuje:

- Uvijek je važno početi dobro na Euru. Nismo očekivali tako težak posao, ali smo jako odgovorili na sve zahtjeve. Izgledali smo dobro i to je u ovom trenutku najvažnije.

Linker
19. travanj 2024 04:53