ROBERT FAJT/CROPIX
GOSTOVANJE KOD BRESTA

Rukometaši Zagreba love prvu pobjedu u Ligi prvaka: ‘Ova utakmica od prevelike je važnosti‘

‘Ono što znamo unaprijed jest da nas očekuje težak teren i težak put do Bjelorusije‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2021. 17:20

Do prve pobjede u ovogodišnjoj EHF Ligi prvaka rukometaši PPD Zagreb pokušat će stići u Bjelorusiji gdje će u srijedu gostovati kod tamošnjeg prvaka Meškov Bresta.

Dvoboj perjanica bjeloruskog i hrvatskog rukometa na rasporedu je u 18:45 sati po srednjoeuropskom vremenu, a dvoboj su najavili trener hrvatske momčadi Ivica Obrvan i rukometaš Sandro Obranović.

„Jako mi je drago što se vraćam u Brest jer sam tamo proveo tri lijepe sezone. Svi znamo koliko je teško igrati u Brestu, u prvom redu zbog dosta nezgodnog puta. Što se njih tiče mogu reći da bez obzira na loše stanje na ljestvici oni imaju jako dobru momčad. Ova utakmica od prevelike je važnosti kako njima tako i nama i mogla bi jednu momčad pogurati prema prolazu, dok bi druga gotovo sigurno ostala bez šansi. S njima smo se ove sezone već susreli u SEHA Gazprom ligi i volio bih da ponovimo jako dobro izdanje iz tog susreta i da se iz Bjelorusije vratimo s dva boda“ rekao je u najavi dvoboja srednji vanjski PPD Zagreba Sandro Obranović.

Trener hrvatske momčadi Ivica Obrvan također je naglasio neugodnost puta, ali i nadu da njegova momčad na ovom gostovanju ostvari pozitivan rezultat.

„Ono što znamo unaprijed jest da nas očekuje težak teren i težak put do Bjelorusije. Oni su puno snažnija momčad od toga što sugerira stanje na ljestvici Lige prvaka. Startali su loše, upisali neke neplanirane poraze i trenutno imaju dosta kompleksno stanje unutar kluba. Što se nas tiče mogu reći da ni mi ne stojimo sjajno, ali imamo makar taj jedan bod. Bio bih jako zadovoljan da pružimo dobru igru, a što se bodova tiče da osvojimo makar jedan, ako ne i oba. Kao i u svakoj drugoj utakmici, mi i u ovoj vidimo svoju šansu“, komentirao je trener Ivica Obrvan.

Uz to je trener PPD Zagreb najavio da će u ovom susretu igrati Željko Musa premda je propustio nekoliko posljednjih treninga.

„Musa je protiv Gorice zaradio tri šava, te je propustio nekoliko treninga, ali bit će na dispoziciji. Što se ostatka ekipe tiče naš zdravstveni bilten je takav kakav je, ali tek ćemo prije puta definitivno znati na koga sve možemo računati. U svakom slučaju tko god da se nađe u sastavu mora biti svjestan da treba dati svoj maksimum“, zaključio je Obrvan.

Linker
15. studeni 2021 17:24