StoryEditor
 RONALD GORSIC/CROPIX
OMILJENI VELIKAN

‘Sigurno je jedno - trener će biti Hrvat, a ne stranac!‘ U Zagreb stiže legenda hrvatskog rukometa?

Glavni menadžer Zagreba Božidar Jović za SN o Vujovićevu odlasku i izboru novog trenera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2020. 23:10

Ni glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović nije skrivao da ga je odlazak Veselina Vujovića iznenadio.


- Imali smo odličnu suradnju, htjeli smo zajedno na dugoročan put. U ove dvije godine smo sanirali klupske financije, igrat ćemo i sljedeće sezone u elitnoj skupini Lige prvaka, što su nam stvari od iznimnog značaja. Već ove sezone doveli smo neke nove igrače, željeli smo stvarati momčad za dvije-tri sljedeće godine – rekao je Jović.


Ipak, ispriječila se viša sila.


- Vujović je uvijek dobrodošao u klub, o njemu sve najbolje. I kad je dolazio, sportski direktor Josip Valčić i ja smo prvi bili za njega. Znamo kakav je autoritet i što može dati momčadi koja se baš počela buditi prije korone. Jer, nije ni on za samo tri-četiri mjeseca mogao ništa napraviti. Istina je da smo iznenađeni njegovom odlukom, ali molio nas je da ne ulazimo u srž njegovih problema..

.
Slijedi izbor novog trenera, a Jović je po tom pitanju bio potpuno otvoren.


- Sigurno je jedno, sljedeći trener će biti Hrvat, neće biti stranac. Kandidati su Ivica Obrvan, Nenad Kljaić koji još nije potpisao za Olympiacos te Irfan Smajlagić. Obrvanu sam obećao da ćemo razgovarati već i prije Vujovićeva dolaska. Vlado Šola nije kandidat jer ima ugovor s Kinezima - objasnio je Božidar Jović.

Linker
28. rujan 2020 07:13