Facebook
KUGLANJE

SJAJNE VIJESTI IZ ČEŠKE! NEZAUSTAVLJIVI TONI LJUBIĆ POSTAO JUNIORSKI PRVAK SVIJETA Anamarija Grdić srebrna nakon odličnog finalnog susreta

KUGLANJE Svjetsko juniorsko U18 prvenstvo u Češkoj
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 15. svibanj 2019. 00:17

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu U18 u kuglanju, u Češkoj, u Rokycaniju, u utorak su u disciplini sprint za juniore i juniorke hrvatski predstavnici napravili odličan posao osvojivši zlatnu i srebrnu medalju!

Nezaustavljivi Toni Ljubić došao je do zlata pobjedama u prvom kolu nad Talijanom Verdossom gdje je u 'sudden victoryu' bio bolji sa 20:19, a u osmini finala, također igrom u 'sudden victoryu' protiv Čeha Fabika 20:16. U četvrtfinalu je sa 2:0 u setovima svladao Mađara Karba, a u polufinalu je bilo napeto protiv Njemca Walza, no borbeni Toni u 'sudden victoryju' srušio je 24 čunja, a Nijemac tek 15.

U finalu je Tonija dočekao Slovak Banik koji je također krenuo opasno od samog početka, ali ni on protiv Tonija nije imao šanse i sa 2:0 u setovima Ljubić je zasluženo odnio titulu prvaka svijeta.

Kod juniorki, Anamarija Grdić je krenula oštro od prvog kola, svladavši Mađaricu Soltesz 2:0 u setovima, u osmini finala Poljakinju Ciszewsku također sa 2:0, a u četvrtfinalu Poljakinju Buchol istim rezultatom. U polufinalu je bilo malo teže protiv Francuskinje Chapotot, ali je Anamarija izborila finale u 'sudden victory' sa rezultatom od 20:19. Iako je odlično igrala i u finalu, kugla je bila na strani Mađarice koja je sa 20:18 u 'sudden victory' pobijedila.

Hrvatsku je u juniorskoj konkurenciji predstavljala još i Iva Vukošić koja je u 1. kolu izgubila od Rumunjke Budoi, a kod juniora Karla Zekića je zaustavio Austrijanac Kofler nakon 3. runde 'sudden victory' rezultatom 55:57. Karlo Boroš je nesretno ispao u osmini finala od Nijemca Alexa.

Danas (srijeda) na rasporedu je pojedinačno finale gdje nastupaju juniorke Ivana Neralić, Vana Varga i Anamarija Grdić te juniori Lovro Buzov, Toni Ljubić i Karlo Boroš.

Linker
18. travanj 2024 07:00