Zrinka Ljutić
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
FANTASTIČAN DEBI

Hrvatica postaje nova velika priča svjetskog skijanja: Napravila je podvig već u 1. seniorskoj utrci!

Sjajna Zrinka Ljutić startala je 114., napravila pomak od čak 81 mjesta i onda oduševila u drugoj vožnji
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 10. studeni 2020. 07:58

Zrinka Ljutić, 16-godišnja Zagrepčanka, već je dugo predmet priča u skijanju, djevojka za koju stručnjaci govore da ima potencijal za najviše domete. Potvrda tih najava stigla je već u prvom seniorskom nastupu, prvoj FIS utrci u karijeri, veleslalomu koji je jučer skijala u talijanskoj Soldi.


Sa startnim brojem 114 ostvarila je 33. vrijeme prve vožnje, napravila pomak od čak 81 mjesta, a onda je u drugoj pokazala zašto bi ona trebala biti "nova velika priča" ne samo hrvatskog, nego i svjetskog skijanja. Zrinka je imala 2. najbolje vrijeme, samo 14 stotinki sporije od pobjednice Clarisse Breche, inače šeste nakon prve vožnje i prvi FIS nastup završila je na 21. mjestu.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX


Djevojka koja je u kadetskoj konkurenciji dominirala kao nekad Janica Kostelić tako je na najbolji mogući način zakoračila u seniorsko skijanje i vrlo brzo ćemo ju vidjeti i na startu neke od utrka Svjetskog kupa. Premijerni nastup u FIS-u najavljuje da će ekspresno skupiti potrebne FIS bodove za to.

image
Amir Ljutić, tata i trener
TOM DUBRAVEC/CROPIX


U muškom veleslalomu jučer u Soldi Samuel Kolega je bio 21. nakon prve vožnje, ali nije završio drugu, a Tvrtko Ljutić je nastup završio na 69. mjestu

Linker
15. travanj 2024 18:11