Istok Rodeš trenira na Sljemenu

 CROSKI
ODLIČNI UVJETI

Hrvatski reprezentativci treniraju na Sljemenu, Rodeš najavio: ‘Dobro skijam, vjerujem da ću biti spreman‘

Uoči novog izdanja Snježne kraljice, hrvatski skijaši odrađuju treninge na Crvenom spustu
Piše: JLObjavljeno: 25. prosinac 2021. 11:24

Manje od dva tjedna prije povratka Svjetskog kupa u Zagreb (4. i 5. siječnja), hrvatske reprezentativke i reprezentativci iskoristili su dobre snježne uvjete na Sljemenu za trening.

Ovogodišnji rezultati vrlo su ohrabrujući, a najviše je iskočilo treće mjesto Filipa Zubčića u slalomu u Val-d'Isereu. Ipak, i skijašice su dobro započele sezonu. Leona Popović u drugoj je slalomskoj utrci Svjetskoga kupa u Leviju ostvarila rezultat karijere, 14. mjesto, a Zrinka Ljutić je u veleslalomu u Andalu upisala treću pobjedu u karijeri na utrkama Europskog kupa.

Mali problem s leđima

- Uvjeti u kojima treniramo na Sljemenu zaista su odlični. Nakon kratkog božićnog odmora slijedi nam utrka u Lienzu, kojoj se jako veselim. Imam malih problema s leđima, no vjerujem da će se to do Lienza srediti te kako ću nastaviti u ritmu u kojem sam i dosad skijala - rekla je Leona.

Najbolje slalomašice 16. će se put u utorak, 4. siječnja, boriti za bodove, krunu i plašt Snježne kraljice. Vožnje su na rasporedu u 12.30 i 16.05 sati. Slalomaši će se sljemenskom stazom spustiti 13. put, a njihova je utrka u srijedu, 5. siječnja, s prvom vožnjom u 15.30, a drugom u 18.40 sati.

Rehabilitacija još traje

- Stanje je idealno, puno je snijega, ledeno i sklisko, a to su izvrsni uvjeti, u kojima rijetko kada dobijemo priliku odraditi ovako dobar trening - pohvalio je stazu Istok Rodeš i dodao kako njegova ruka "još nije na 100 posto".

- I dalje sam na rehabilitaciji, i treniram koliko mogu, a s obzirom na ozbiljnost staze, skijam dosta dobro. No, idemo dan po dan. Vjerujem da ću biti spreman za utrku na Sljemenu, a odluku ću donijeti sa svojim timom.

Linker
18. travanj 2024 22:29