DAMIR SENCAR Afp
REAKCIJE SA SLJEMENA

Najbolja hrvatska skijašica nakon velikog podviga: ‘Bilo je tu dosta zamki, ali ispalo je super!‘

‘Nekoliko pogrešaka me koštalo boljeg vremena, znala sam što je moja jača strana...‘
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2022. 17:20

Slovačka skijašica Petra Vlhova osvojila je slalom Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, a veliki podvig napravila je u utorak i najbolja hrvatska skijašica Leona Popović koja je sedmim mjestom upisala svoj rezultat karijere.

Leona je nakon prve vožnje bila 14., a rezultat je popravila odličnom drugom u kojoj je stigla do prvog TOP 10 rezultata u karijeri. U konačnici je za vodećom Vlhovom naša predstavnica zaostajala 3.05 sekundi. Skijašici iz Mrkoplja je do ove utrke, najbolji rezultat bilo 14. mjesto iz Levija.

- Konačno sam uspjela povezati dvije vožnje na Sljemenu. Bila je dobra druga vožnja, ali nekoliko pogrešaka me koštalo boljeg vremena. U svakom slučaju, super vožnje, odlično se osjećam - izjavila je Leona nakon utrke.

Bila je tu i jedna greška na startu druge vožnje?

- Bilo je tu rupa ispod kolca, puno je cura imalo problema. Dobila sam informaciju za to mjesto, ali krenula sam u to i nisam dovoljno odradila. Uspjela sam se na kraju izvući, ispalo je super. Ravnice mi uvijek dosta dobro idu. Znala sam da je to moja jača strana, pustila sam dobro dio i smanjila zaostatak. Staza je bila dosta brza i imala je dosta zamki. Ovo je dobra sezona za mene. Konstantna sam na utrkama i to mi je najbitnije. Nadam se da će se rezultati još popraviti kroz nastavak sezone - dodala je Popović.

Svojim sljemenskim rezultatom poslala je poruku i muškoj reprezentaciji.

"Dečki su me jučer na večeri napali da moram napraviti odličan rezultat. Sad sam im pokazala, tako da vidimo što će sad oni napraviti. Ne znam kakvi će biti uvjeti, ali pretpostavljam dosta slični, proljetni. To je i njima zadatak da se pokušaju snaći u ovakvim uvjetima", poručila je "lavica iz Mrkoplja".

Nakon utrke se oglasila i pobjednica Petra Vlhova:

- Obožavam utrku u Zagrebu, a treća uzastopna pobjeda je nešto nevjerojatno. Doista sam sretna. Mikaela je mogla napasti, imala je tu mogućnost, ali imala sam takvu mogućnost i ja. Unatoč tomu što zbog korone nije trenirala dva tjedna, ovdje je skijala, vozila sjajno. Što se mojih daljnjih planova tiče, nisu nikakvi posebni osim onih dobro znanih i uvijek. Dati sve od sebe i da održavam ovakvu spremu i dalje - izjavila je slovačka skijašica.

image

Petra Vlhova

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Mikaela Shiffrin, danas drugoplasirana, također je za HTV podijelila svoje dojmove.

- Mislim da su svi vidjeli poprilične grbe na stazi. To je u biti bio utjecaj koji je na stazu ostavila prva vožnja. To je bila otegotna okolnost, međutim mislim da sam dobro odvozila. Zadovoljna sam u svakom slučaju, baš sam sretna. Sretna sam što sam se vratila i što je moja prva utrka po povratku bila baš ova, u Zagrebu, te što sam ipak dospjela na postolje. Nadam se da ću možda sljedeće godine uspjeti i do pete krune, ali svejedno, bilo je uzbudljivo i ove godine unatoč uvjetima. Planovi? Teško je o tomu bilo što pričati kao što sam se sama uvjerila posljednjih tjedana. Stvari se doslovno mijenjaju iz dana u dan, o danas do sutra. Mogu se samo nadati najboljem.

image

Mikaela Shiffrin.

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Evo i reakcije trećeplasirane Katharine Liensberger:

- Borila sam se u drugoj vožnji od starta. Napravila sam veliku pogrešku i onda sam doista dala sve od sebe. Natjerala sam se do granica izdržljivosti i uspjela nadoknaditi tu pogrešku iz prvog dijela staze. Uz sve, bilo je jako vjetrovito, uvjeti su bili teški, makar sam uspjela i to zaboraviti odnosno nadvladati to. Koncentrirala sam se samo na to da vozim što brže i odlučnije.

image

Katharina Liensberger

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


U poretku slaloma vodi Vlhova s 480 bodova ispred Shiffrin (340), dok je Popović s 15. došla na dvanaesto mjesto i 95 bodova. Shiffrin vodi u ukupnom poretku s 830 bodova, 115 više od Vlhove, dok je Leona 39.

Linker
18. travanj 2024 10:58