Alexis Pinturault
 JOHANN GRODER
SVE JE SPREMNO

Počinje Svjetski skijaški kup kakav još nije viđen, organizatori u Söldenu dobili zeleno svjetlo

Iako su vremenski uvjeti trenutno na strani organizatora, utrke će po prvi put biti bez gledatelja
Piše: HinaObjavljeno: 08. listopad 2020. 12:23

Organizatori tradicionalno prve sezonske utrke Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu dobili su "zeleno svjetlo" od Međunarodne skijaške federacije (Fis) čiji je kontrolor snijega pozitivnim ocijenio uvjete na stazi i stanje snježne baze na ledenjaku Rettenbach gdje će se 17. i 18. listopada održati veleslalom.

Skijašice voze veleslalom u subotu, 17. listopada, a skijaši sljedeći dan, 18. listopada.

A iako su vremenski i snježni uvjeti trenutno na strani organizatora Svjetskog kupa, uvodne utrke nove zimske sezone održat će se po prvi puta bez gledatelja.

U Söldenu će se izrazito paziti na poštivanje sanitarnih protokola i na održavanje distance među ljudima koji pomažu u održavanju utrke.

Osnovni uvjet za pozitivnu akreditaciju i prisutnost na ledenjaku negativan je rezultat zaraze novim koronavirusom. Svi sudionici, natjecatelji, njihovi treneri i službenici, radnici na stazi, predstavnici odabranih medija morat će proći test infekcije prije nego se s gondolom odvezu do ledenjaka iznad Söldena.

Prošle je godine u veleslalomu pobijedio Francuz Alexis Pinturault, dok je kod skijašica iznenađenje priredila novozelandska senzacija Alice Robinson ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin i Francuskinje Tesse Worley.

Linker
23. travanj 2024 14:39