JOE KLAMAR
UVJELRJIVA POBJEDA

Talijanka nadmoćno osvojila spust u St. Antonu i pokazala da je ‘kraljica‘ brzih disciplina

Sofia Goggia je slavila u Austriji i stigla na treće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.
Piše: HINAObjavljeno: 09. siječanj 2021. 13:33

Talijanska skijašica Sofia Goggia pobjednica je trećeg ovosezonskog spusta za Svjetski kup, voženog u subotu u austrijskom St. Antonu, gdje je za više od sekunde bila brža od gotovo svih suparnica.

U svojoj devetoj pobjedi u karijeri 28-godišnja Talijanka je pokazala da joj u ovom trenutku nema premca u najbržoj alpskoj disciplini, pogotovo kad joj uspije vožnja bez pogrešaka, kao što je to u subotu bio slučaj u St. Antonu.

Jedina koja je uspjela za Goggiom zaostati manje od sekunde (+0.96) bila je drugoplasirana Austrijanka Tamara Tippler. Treća je bila Amerikanka Breezy Johnson (+1.04), da bi se čak četiri skijašice od četvrtog do diobe šestog mjesta ugurale unutar šest stotinki. Čehinja Ester Ledecka zaostala je 1.10 sekundi, Talijanka Laura Pirovano 1.15, a Slovenka Ilka Štuhec i Švicarka Corinne Suter 1.16.

Sofia Goggia je vodeća u redoslijedu spustašica sa 280 od maksimalnih 300 bodova, a na drugom mjestu je Švicarka Suter sa 220 bodova, a treća je Amerikanka Johnson sa 180.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovakinja Petra Vlhova je povećala svoju prednost pred Michelle Gisin, jer je osvojila 12. mjesto, a Švicarka je završila tek na 20. poziciji. Vlhova sada ima 637 bodova, a Gisin 507. Treća je Goggia sa 402 boda.

U nedjelju je u St. Antonu na rasporedu superveleslalom.

Linker
24. travanj 2024 19:25