Istok Rodeš
 RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKA HRVATSKA NADA

‘Teško je objasniti kako zemlja s jednim skijalištem ostvari ovakav rezultat! To se ne može opisati...‘

Bivši svjetski juniorski prvak završio je sljemenski slalom kao 23., što mu je značajan poticaj
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 07. siječanj 2021. 13:31

Teška je bila prošla sezona za Istoka Rodeša, a ni početak nove mu nije donio puno razloga za zadovoljstvo. Nakon što je u sezoni 2018/19 ostvario tri Top 10 plasmana, uključujući i sedmo mjesto na Snježnoj kraljici, vjerojatno je i sam očekivao da će nastaviti ići prema gore. No, sport ipak nije uvijek tako jednostavan, što je 24-godišnji Varaždinac, bivši svjetski juniorski prvak, najbolje osjetio prošle sezone u kojoj je samo jednom ušao u Top 20.


Ni prva dva slaloma ove sezone nisu mu donijela razloga za zadovoljstvo - ni u Alta Badiji, ni u Madonni di Campiglio nije uhvatio drugu vožnju, a u velikoj je mjeri tome kumovala i ozljeda koljena koju je zadobio u studenom i koja ga je na neko vrijeme izbacila iz pogona i značajno utjecala na formu koju je gradio. Zato je uoči sljemenske utrke poželio samo ulazak među 30 najboljih, a želja mu se i ispunila. Bio je 18. nakon prve vožnje, do kraja je malo pokvario plasman i završio na 23. mjestu, ali nije bio nezadovoljan.


- Rastem iz utrke u utrku iako još nisam u top formi. Trebam gledati pozitivno i nakon ovog rezultata nastaviti rasti kroz siječanj - istaknuo je Rodeš.


Drugi se put u Svjetskom kupu dogodilo da su četvorica hrvatskih skijaša među osvajačima bodova u istoj slalomskoj utrci.


- To je super stvar. Objašnjavati nekome što znači imati četvoricu hrvatskih skijaša u drugoj vožnji kad u zemlji imate praktički jedno skijalište, to stvarno nema smisla. To je nešto što se ne može opisati, jako velika stvar.


Pred njim je, kao i pred ostalim hrvatskim skijašima, naporan mjesec. Zagreb je bio prvi od čak sedam siječanjskih slaloma.


- Na početku sezone nam je plan bio da u svoj program uključimo i poneki veleslalom jer sam ga dobro skijao na treninzima. Ali eto, stvari su se odvile tako kako jesu, tako da ćemo s tim planom još malo pričekati. Zasad nastavljamo sa slalomima.

Linker
25. travanj 2024 07:34