FABRICE COFFRINI Afp
DVA HRVATA NA STARTU

Zubčić starta drugi u lovu na novu medalju! Hrvatska dobila i drugog predstavnika u veleslalomu na SP-u

Najbolji hrvatski skijaš je ove sezone četiri puta završavao na pobjedničkom postolju u veleslalomu
Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2021. 17:09

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u borbu za medalju u svojoj najjačoj disciplini veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo krenut će u petak od 10 sati sa startnim brojem dva, određeno je ždrijebom.

Prije Zubčića startat će samo Švicarac Marco Odermatt, dok će se nakon njega niz stazu redom spuštati branitelj naslova Norvežanin Henrik Kristoffersen, Francuz Alexis Pinturault i Slovenac Žan Kranjec.

Zubčić je ove sezone četiri puta završavao na pobjedničkom postolju u veleslalomu, pobijedio je u Santa Caterini, dva puta bio drugi u Adelbodenu te još jednom treći u Santa Caterini. S tim rezultatima drži treće mjesto u ukupnom redoslijedu u toj disciplini, iza Pinturaulta i Odermatta.

Dosada je Zubčić četiri puta nastupio u veleslalomu na svjetskom prvenstvu, a najbolji plasman mu je 16. mjesto iz Beaver Creeka 2015., dok je u Sankt Moritzu 2017. te Areu 2019. završavao kao 19.

image
Samuel Kolega na Sljemenu
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Osim Zubčića, u petak će u veleslalomu nastupiti i Samuel Kolega, koji je bio drugi u kvalifikacijama u četvrtak. On će imati startni broj 53.

U kvalifikacijama su nastupili još i Dario Komšić te Tvrtko Ljutić, no nisu bili niti blizu plasmanu na glavnu utrku.

Linker
14. kolovoz 2022 13:24