Team Vitality

Tjedni pregled vijesti iz svijeta esporta

Esport report

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 04. listopad 2022. 12:04

Ponedjeljak je dan za pregled najvažnijih vijesti iz svijeta esporta. U rubrici GameHub TV-a, Esport report, donosimo presjek turnira koji su se održavali tijekom vikenda, kao i informacije o transferima, ostavkama, investicijama i drugim važnim događajima. Krenimo redom.

TEAM VITALITY OSVOJIO ESL PRO LIGU SEZONU 16.

image

Team Vitality

Francuska esport organizacija, Team Vitality osvojila je naslov 16.sezone ESL pro lige. Nakon svih pet odigranih mapa i dva produžetka, igrači Vitalitya uspjeli su podignuti svoj prvi pehar u 2022. godini. Uz naslov prvaka i ček vrijedan 200.000 dolara, Zywoo i njegovi suigrači osvojili su i vrlo vrijedne kvalifikacije za Blast svjetsko finale kasnije ove godine, kao i pozivnicu na Intel Extreme Masters u Katowicama sljedeće godine.

Kad smo vec kod Zywoa, najbolji francuski igrač i trenutno drugi najbolji igrač na svijetu je ostvario daleko najbolji rezultat u finalu. Predvodio je svoj tim sa sveukupno 143 killa i bez konkurencije osvojio naslov mvp-a za 16.sezonu ESL pro lige.

Tako je na trećoj mapi - Mirageu, koji je ipak u duplim produžetcima pobijedio Team liquid, Zywoo imao čak 51 kill.

S druge strane, najbolji igrač sjevernoameričkog tima je bio Latvijac Mareks Galinskis aka Yekindar. Iako prvi po killovima u svojem timu, ono po čemu će ostati zapamćen u ovom finalu je bezbroj clutch situacija gdje je uspio zatvarati runde u svoju korist. Takav je bio kroz cijeli turnir, ne samo u finalu.

Iako Yekindar, Elige pa i njihov awp-er, Osee su sve u svemu odigrali jako dobar turnir, igrači Team Vitalityja su bili preiskusni da bi ovako nešto ispustili. S vec spomenutim Zywoom, koji pod vodstvom Apexa dominira awp rolu, danski dvojac Magisk i Dupreeh imaju par osvojenih majora u Counter Strikeu. Svemu tome su još dodali Izraelca Lotana Giladia aka Spynxa koji je došao iz finskog ENCE-a pa se čini da Team Vitality ima pravu formulu za nastavak već napete 2022. godine u kojoj trenutno dominira Faze Clan.

IEM RIO POVEĆAVA NAGRADNI FOND

image

IEM Rio povećao nagradni fond na 1.250.000 $

Sljedeći turnir koji nam je u Counter Strike rasporedu je Intel Extreme Masters u Rio de Janeiru.

Fond nagrada za IEM Rio već je postavljen kao jedan od najvećih Majora u povijesti CS: GO-a. ESL je sada otišao korak dalje najavljujući da će nagradni fond za turnir biti podignut na 1.250.000 $.

Ovo čini IEM Rio drugim najvećim nagradnim fondom za CS:GO Major, iza PGL Stockholma.

ESL navodi da promjena znači da će svaki tim koji se kvalificira za major dobiti novčanu nagradu. Ovo uključuje i timove eliminirane u najranijoj fazi turnira koji će osvojiti po 10.000 dolara. To nije bio slučaj na prijašnjim Majorsima, uključujući PGL Stockholm. Prvo mjesto od 500.000 dolara ostaje nepromijenjeno.

ESL je osim promjena nagradnog fonda najavio još par promjena na IEM Rio Majoru. Ovo je prvi Major koji će se održati u Brazilu i prvi turnir koji će biti 12-dnevni događaj gdje će se svaka faza igrati pred publikom. Turnir počinje 31.10 i trajat će sljedećih dva tjedna.

CADIAN I STAVN PRODUŽILI UGOVORE S HEROICOM

image

Cadian i Stavn nastavljaju suradnju s Heroicom

Danska esport organizacija Heroic, objavili su da su Casper "CadiaN⁠" Møller i Martin "⁠Stavn⁠" Lund potpisali dvogodišnja produljenja ugovora s organizacijom. Dvojica Danaca sada imaju ugovore do 2024.godine. Njih dvojica trenutno su članovi s najdužim stažem na popisu Heroica, a obojica predstavljaju brend od 2019.godine.

Bili su glavni dio Heroicovog popisa tijekom svoje dosadašnje tri godine službe, a Stavn je posebno imao značajan utjecaj. Ovaj 20-godišnjak je stalno rangiran kao jedan od najbolje ocijenjenih igrača, a mladi Danac se dvaput našao među 20 najboljih igrača godine na HLTV-u i 2020. i 2021. godine.

Heroic je imao priličan uspjeh s navedenim igračima u svojoj povijesti. Danska postava bila je na prvom mjestu svjetske ljestvice tri tjedna prema kraju 2020., kad su osvojili prvo mjesto na ESL Oneu u Kölnu 2020. Ne smijemo zaboraviti Cadianov clutch u finalu 13. sezone ESL pro lige tijekom online ere. Ipak, tim je morao čekati prilično dugo da ostvari svoju prvu LAN pobjedu ove godine u finalu, učinivši to na Pinnacle Cup Championshipu 2022. u lipnju.

Trenutno se ne nalaze u najboljoj formi što i vidimo po HLTV rankingu koji su ih smjestili van prvih 10 mjesta, ali Heroic kakvog znamo je uvijek opasan protivnik za sve timove, pogotovo pod vodstvom uvijek zabavnog i energicnog Cadiana.

POČINJU LOL KVALIFIKACIJE - A1 ADRIA LEAGUE

image

Počinju kvalifikacije u League of Legends

Kao što sigurno već znate, kvalifikacijski turniri za nadolazeću sezonu A1 Adria lige su u punom zamahu. Ako znate igrati s herojima rifta i navoditi se laneovima te imate svoj tim, prijavite se na kvalifikacijski turnir A1 Adria lige. A1 liga vam može biti odskočna daska u esportu. Možda ste baš vi sljedeći entropiq u PUBG-u, Bluejays u Counter Strikeu ili Amke u FIFA-i. Pravila sudjelovanja su jednostavna - od pet igrača u timu, tri moraju biti igrači iz regije. Sve detaljne informacije možete pronaći na stranici lige.

Turnir će se održati 8. listopada i igrat će se best of one, dok će glavni dio biti best of 3. Najbolja četiri tima ići će u playoff finale gdje će imati šansu za osvajanje dijela nagradnog fonda od 1000 eura. Playoff finale će se igrati 15. listopada., točno tjedan poslije kvalifikacija. Sretno svima i neka najbolji pobijedi.

Cijelu emisiju Esport report pogledajte na linku:

Linker
25. travanj 2024 12:55