Studenti FER-a odnijeli su pobjedu u Assetto Corsa Competizione

Uvod u napetu završnicu treće sezone Student Esports Tournamenta!

FER pobijedio u trkaćoj disciplini SET-a

Nakon što u dosadašnjim disciplinama nisu uspjeli ostvariti pobjedu, studenti FER-a napokon osvajaju jednu disciplinu i priključuju se borbi za naslov pobjednika Student Esports Tournamenta.
Piše: GameHubObjavljeno: 14. prosinac 2022. 15:11

Četvrta faza Student Esports Tournamenta (SET-a) donijela nam je veliku novost u turniru. Po prvi puta ikad na SET-u, studenti su imali priliku odmjeriti snage u jednoj simulaciji vožnje: Assetto Corsa Competizione. Najbolji vozači su traženi kroz 3 dana utrka na stazama diljem Europe, gdje su se ljuti sukobi vodili na stazama Barcelone, Hungaroringa, Monze, Nurburgringa, Spa-Francorchampsa i Silverstonea.

U S ligi su se kao uvjerljivo najbolji vozači pokazali studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstava (FER), gdje se na kraju prava bitka odvijala za 2. i 3. mjesto, gdje su srebro u zadnjoj utrci osigurali studenti Tehničkog Veleučilišta Zagreb (TVZ), a bronca je otišla Fakultetu informatike u Puli (FIPU).

U A ligi su prva tri mjesta zauzeli redom Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (MATHOS) te Tehnički Fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH). Oči su od početka turnira bile uprte u Fakultet Strojarstva i Brodogradnje (FSB) te Tehnički Fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH). Naime oba fakulteta su poznata po svojim racing timovima, te nije bilo poznato koliku ulogu će članovi istih odigrati u nastupu na SET-u. Hoće li im se pridružiti kao članovi tima ili sudjelovati kao treneri? Na kraju su pobjede za oba tima izostale, ali su oba fakulteta završili u top 4, što je FSB-u prvi top 4 plasman ove sezone te im daje nadu da će se kroz PUBG disciplinu spasiti relegacije.

image

Studenti FESB-a odnijeli su pobjedu u A ligi

Osim proglašenja pobjednika discipline, u svakoj ligi, S i A, dodijeljene su Mikronis MVP nagrade. Za najboljeg vozača A lige proglašen je Luka Janketić. online nadimka Port, a u S ligi je tu titulu bez imalo dvojbe odnio Tomislav Jukić, online nadimka tomijuki. Mikronis svakog MVPa nagrađuje s poklon bonovima u vrijednosti od 700 kn, te ostaje za vidjeti na što će oni poklon bonove potrošiti.

image

MVP S lige je Tomislav Jukić

image

MVP A lige je Luka Janketić

Kruna bogatih nagrada igrača SET - a u Assetto Corsa Competizione fazi natjecanja je Logitech Best Moments nagradom. Za najbolji play nagrađen je Mateo Paladin, koji je unatoč startu na zadnjem mjestu osvojio visoko mjesto u utrci na Spa-Francorchampsu, a nagrađen je za double overtake kojeg možete vidjeti na kraju Logitech Best Moments kompilacije. Mateo je osvojio odličan Logitech G923 trkači volan i pedale koji bi mu trebali pomoći oko daljnjeg brušenja trkače forme.

Završetkom Assetto Corsa Competizione discipline stanje na tablici obje lige se maksimalno zakompliciralo. U S ligi su TVZ, FER i FIPU na prva tri mjesta, a unutar samo 20 bodova razlike. Teoretski se borbi za pobjednika Student Esports Tournamenta može pridružiti i FERIT. Podsjetimo, FERIT je osvojio CS:GO, te ostaje za vidjeti da li vrhunsku pucačku formu mogu prenijeti i na posljednju disciplinu SET-a, PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG).

Pozornost će također biti usmjerena na začelje S lige, gdje se trenutno nalaze FSB i Algrebra. Podsjetimo, na kraju sezone posljednja dva tima S lige bivaju relegirani u A ligu. Situacija u A ligi je još kompliciranija, gdje prvo mjesto trenutno dijele MATHOS i FESB, a za vratom im puše najnoviji dodatak SETu, Veleučilište u Bjelovaru (VUB). Osim što prva tri mjesta A lige donose nagrade sponzora, prva dva mjesta u A ligi napreduju u S ligu sljedeće sezone. S obzirom na bodovno stanje u A ligi, teoretski se čak 6 obrazovnih institucija bori za prva 2 mjesta.

Već tradicionalno posljednja disciplina Student Esports Tournamenta jest PUBG. Ova igra jedna je od najpoznatijih battle royale pucačina, u kojoj će obrazovne institucije predstavljati timovi od 4 studenta. Novost ove sezone jest spajanje S i A lige u ovoj disciplini što znači da ćemo vidjeti čak 64 studenta na Erangel i Miramar mapama, te ćemo imati priliku direktno usporediti PUBG vještine obje lige.

Streamovi počinju 15.12. u 18 sati, a pratiti ih možete na službenom Twitch kanalu SET-a. Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja, dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima.

Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka Assetto Corsa Competizione discipline na SET YouTube kanalu!

Linker
25. travanj 2024 07:10