Sonic Frontier

Tijekom ovogodišnjeg Gamescoma pružila nam se prilika isprobati nadolazeću Sonic videoigru

Isprobali smo - Sonic Frontiers

Piše: Martin Perušić, GameHubObjavljeno: 02. rujan 2022. 10:21
image

Sonic Frontier

Sega nam je omogućila igranje 15-minutnog builda. Radi se o uvodnom dijelu igre. U nastavku donosimo dojmove. Za početak mora se priznati grafički igra izgleda neuobičajeno. Realističan svijet i plavi jež nikako se ne uklapaju zajedno. Nakon prvog šoka krenuli smo na daljnje igranje.

U odnosu na prethodnike, ovoga puta Sonic dobiva RPG elemente. Naime, prikazani su leveli od 1 do 99 za svaki element (napad, obranu, brzinu, specijalne sposobnosti). Uvodni nivo (zona) je prilično velika, čini se kako je moguće slobodno lutanje. Poznati element (skupljanje prstenova) je i dalje prisutno. Borba protiv neprijatelja više je akcijski orijentirana, a tu su i "veliki" izazovi u obliku neizostavnih šefova.

Što se tiče brzine, Sonic je brz kao nekada. Posebno osjećaj brzine do izražaja dolazi u gradskom nivou koji smo također uspjeli isprobati. Jurnjava za prstenovima nikada nije bila zabavnija, ali ujedno treba biti pažljiv da se ne skrene s pravog puta. Nakon što smo istražili mali dio prve zone uslijedila je borba protiv velikog robota. Porazivši ga pristigla je nagrada u obliku malog iznenađenje i tu je bio kraj našeg igranja.

Iako se novi modernizirani gameplay stil neće svidjeti starim obožavateljima serijala, mora se priznati kako je Sega uradila pravu stvar. S obzirom na redove koji su bili na sajmu za javno isprobavanje igre čini se kako će prodajni rezultati biti zadovoljavajući.

Sonic Frontiers izlazi 8. studenoga 2022. godine za sve aktualne platforme (Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S i Microsoft Windows.

Linker
02. rujan 2022 12:00