Izvor: Dreamhack/ Team Solomid

Nakon pet godina pauze, TSM se vraća na CS:GO kompetitivnu scenu

Team Solomid ponovno u Counter Strikeu!

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 05. listopad 2022. 11:17

Team Solomid (TSM) najavili su da se 2023.godine vraćaju na Counter Strike kompetitivnu scenu, više od pet godina nakon njihovog odlaska iz navedenog esporta. Danas jedna od najpopularnijih američkih organizacija koja je pokrenuta kao League of Legends tim, u svojih 13 godina postojanja ima pod sobom preko deset profesionalnih esport timova od kojih je Counter Strike trajao samo dvije godine.

Tijekom svog kratkog boravka u CS:GO-u, TSM je imao vrhunski danski tim u 2015., koji su činili Nicolai “dev1ce” Reedtz, Finn “karrigan” Andersen, Peter “dupreeh” Rasmussen, Andreas “Xyp9x” Højsleth i René “cajunb” Borg.

Nakon što je danska momčad otišla u prosincu 2015. kako bi osnovala Astralis, s kojim su osvojili četiri Major naslova i postali najtrofejniji tim svih vremena, TSM je svoju strategiju prebacio na Sjevernu Ameriku i potpisao ugovor s igračima iz te regije. Vrlo brzo nakon pronalaska stabilne petorke, došao je kraj CS:GO esporta za TSM nakon što su se sjevernoamerički igrači Russel “Twistzz” Van Dulken, Hunter “SicK” Mims, Shahzeeb “ShahZaM” Khan i Skyler “Relyks” Weaver razišli s organizacijom. Naime, oni su slijedili suigrača Seana “[email protected]” Garesa, tada novog člana tima koji je izdržao tek deset dana u dresu TSM-a jer se posvađao s vlasnikom organizacije. Navedena petorka je odmah iza toga osnovala tim “Misfits Gaming” i to je značilo kraj Counter Strikea za TSM.

image

Izvor: Dreamhack/ Team Solomid

Vijest da se TSM želi vratiti u CS:GO dolazi vrlo brzo nakon što organizacija nije osigurala mjesto u američkoj Valorant partnerskoj ligi za 2023. godinu. Njihov dopredsjednik esporta, Dominic Kallas spomenuo je da je TSM u pregovorima s ESL-om i BLAST-om, organizatorima najprestižnijih turnira u Counter Strike esportu.

Osiguravanje mjesta u ESL-ovom ili BLAST-ovom partnerskom programu od vitalne je važnosti za svaku veliku organizaciju poput Team Solomida koja ulaže u CS:GO esport. U suprotnom, njihov će se tim morati natjecati u kvalifikacijama kako bi osigurao mjesto na tim prestižnim turnirima, a koji su od velike važnosti za ekosustav bilo koje esport organizacije.

Ako se TSM vrati u CS:GO s europskim popisom, to bi bila još jedna organizacija iz Sjeverne Amerike koja bi tražila igrače izvan svoje regije, kao što je Cloud9 učinio s potpisivanjem bivših igrača ruske organizacije Gambit.

Sve vijesti iz esporta pratite i dalje na GameHub TV-u!

Linker
08. prosinac 2022 23:15