FESTIVAL SPORTA U REGIJI

SPORT FEST U POREČU OKUPIO CIJELU SPORTSKU INDUSTRIJU Predavanja održali Dalić, braća Sinković, Mavrović, Beusan...

Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2019. 14:45

Nizom atraktivnih demonstracija te natjecanja i igara za posjetitelje, pogotovo one najmlađe, u porečkoj sportskoj dvorani Žatika u nedjelju završava ovogodišnji Sport Fest, najveći sajam, odnosno festival sporta u regiji.

Nakon iznimno bogatog konferencijskog djela Sport Festa u sklopu kojeg su među ostalim predavanja održali svjetski veslački prvaci i olimpijski pobjednici Martin i Valent Sinković, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, bivši boksač Željko Mavrović koji je govorio o odrastanju putem sporta te Mateo Beusan koji je govorio na temu "Kako je VAR promijenio nogomet", u nedjelju su održane brojne sportske demonstracije i prezentacije, poput utrke Rotor Survivor, pikado natjecanje, body building prezentacija te natjecanja u obaranju ruku, disc golfu, košarci, tenisu, šahu i stolnom tenisu.

"Entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču i zahvaljujući ovakvim manifestacijama poput Sport Festa razvija iz godine u godinu", kazao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić dodavši kako upravo bogata sportska povijest ovoga grada i njegova sportska svakodnevica i infrastruktura čine Poreč gradom sporta.

Izvršni direktor Sport Festa Alan Balen izrazio je zadovoljstvo što je ovaj festival i ove godine opravdao očekivanja istaknuvši kako se kroz sport "povezuju ljudi iz apsolutno svih sfera, pomaže u širenju znanja, pokretanju novih priča te se ujedno promovira zdrav život".

"Cilj ovog festivala je okupiti cijelu sportsku industriju, ideja je povezati sve sportaše i rekreativce, klubove i saveze ali i cijelu sportsku poslovnu zajednicu. Vjerujem da smo u tome uspjeli", poručio je Balen.

Linker
19. travanj 2024 10:20