Andrej Gaćina

 MATIJA DJANJESIC Cropix
STOLNI TENIS

Gaćina zaustavljen u četvrtfinalu turnira najboljih 16 europskih stolnotenisača, Pucar nije iskoristio svoje prilike

Gaćina je poražen od Nijemca Ovtcharova, Pucar od Engleza Pitchforda
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 25. veljača 2023. 21:20

Hrvatski predstavnici, Andrej Gaćina i Tomislav Pucar, oprostili su se od europskog Top-a 16, koji se ovog vikenda igra u švicarskom gradu Montreuxu.

U osmini finala Andrej Gaćina je s 4:1 (3, -5, 3, 6, 4) bio bolji do Švicarca Eliasa Hardmeiera, da bi ga u borbi za polufinale zaustavio četvrti nositelj Nijemac Dimitrij Ovtcharov s 4:1 (6, 10, -8, 10, 6). Inače, Ovtcharov je dvostruki europski prvak, brončani s olimpijskih igara, a čak pet puta osvajao je ovaj turnir.

Naš stolnotenisač je imao nekoliko prilika za ugroziti Nijemca, pogotovo u drugom i četvrtom setu, koji su odlučeni u fiksu. Kod 2:1 za Ovtcharova Zadranin je spasio četiri vezane set lopte, činilo se kako ga ima i da je to njegov trenutak za povratak u meč, ali suparnik se uspio izvući i usmjeriti meč prema kraju.

- Mislim da je odigrao jedan od najboljih mečeva protiv mene do sada. Andrej je popravio igru ​​i natjerao me da igram stvarno dobar stolni tenis. Dobio sam dva vrlo tijesna seta i to je bio ključ meča - kazao je Ovtcharov.

Tomislav Pucar se oprostio od natjecanja nakon što je s 4:2 (7, 7, -7, 13, -10, 3) izgubio od Liama Pitchforda. Englez je bolje otvorio, poveo 2:0 u setovima, potom je uslijedio niz našeg stolnotenisača. Doduše kratkotrajan. Pucar je smanjio na 2:1, a u četvrtom setu je vodio 9:6, da bi na kraju imao i dvije set lopte za izjednačenje (10:9 i 11:10). No, kako nije uspio iskoristiti tu priliku, Pitchford je pobjegao na 3:1. Ipak, sve što je propustio u četvrtom setu, nadoknadio je u petom. Spasio je meč loptu Engleza, a potom slavio s 12:10. Nada u preokret nije dugo trajala jer je Pitchford u šestom setu otvorio s čak 7:0. Pucar je smanjio na 7:3, a na tome je i ostalo jer je suparnik nanizao četiri poena i prošao u četvrtfinale gdje će igrati protiv prvog nositelja Šveđanina Trulsa Moregarda.

- Susret je bio tijesan kao što sam i očekivao. Igrali smo u istom klubu i trenirali zajedno nekoliko godina, tako da se očito dobro poznajemo. Znao sam kako moram zaustaviti njegov backhand flip i to sam uspješno napravio u prva dva seta. Potom je ušao u ritam i smanjio na 3:1. U šestom setu sam poveo 7:0 što mi je donijelo da zaključim meč bez pritiska - kazao je Pitchford.

Stolnotenisači

Osmina finala: Moregard (Šve) - Wang (Svk) 4:1, Pucar (Hrv) - Pitchford (Eng) 2:3, Karlsson (Šve) - Lebesson (Fra) 4:2, Freitas (Por) - Qiu (Nje) 0:4, Ovtcharov (Nje) - Gardos (Aut) 4:1, Hardmeier (Švi) - Gaćina (Hrv) 1:4, Gauzy (Fra) - Geraldo (Por) 4:2, Groth (Dan) - Jorgić (Slo) 0:4; četvrtfinale: Moregard (Šve) - Pitchford (Eng), Karlsson (Šve) - Qiu (Nje) 2:4, Ovtcharov (Nje) - Gaćina (Hrv) 4:1, Gauzy (Fra) - Jorgić (Slo)

Stolnotenisačice

Osmina finala: Han Ying (Nje) - Bergstrom (Šve) 4:1, Bajor (Pol) - Szocs (Rum) 0:4, Ni Xia Lian (Lux) - Balazova (Svk) 4:2, Shao Jieni (Por) - Yuan Jia Nan (Fra) 4:2, Mittelham (Nje) - Pota (Mađ) 4:0, Moret (Švi) - Matelova (Češ) 3:4, Yu Fu (Por) - Kallberg (Šve) 4:3, Samara (Rum) - Polcanova (Aut) 0:4; četvrtfinale: Han Ying (Nje) - Szocs (Rum), Ni Xia Lian (Lux) - Shao Jieni (Por) 2:4, Mittelham (Nje) - Matelova (Češ), Yu Fu (Por) Polcanova (Aut) 3:4

Linker
25. travanj 2024 01:50