CROPIX
NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

Velik uspjeh hrvatske prvakinje! Hana Arapović u glavnom ždrijebu među samom stolnoteniskom elitom

Ne znam više što reći - ozarena će lica nakon sjajne pobjede nad Indijkom Mukherjee naša Hana Arapović
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. lipanj 2022. 10:36

U zagrebačkom Domu sportova u srijedu je okončan kvalifikacijski dio natjecanja na stolnoteniskom Zagreb Openu, turniru iz serije WTT Contender. Njega će osobito po dobromu pamtiti Hana Arapović. Djevojka koja se stidljivo probijala kroz kvalifikacije, prošla je ondje i posljednju četvrtu prepreku te ušla u glavni ždrijeb.

- Ne znam više što reći - ozarena će lica nakon sjajne pobjede nad Indijkom Mukherjee naša Hana Arapović.

Kontrola nad mečom

Dojma smo da je meč imala pod nadzorom cijelo vrijeme i da su ove dvije igračice mogle igrati još pet sati, a da Indijka ne pronađe način za neutralizaciju Hane.

- Malo sam se tražila samo u prvom setu, a onda poslije... Je, imala sam kontrolu nad mečom. Nije bilo prevelikih problema - još će uvijek pomalo "škrta" na riječima, lagano sramežljiva ponajbolja hrvatska stolnotenisačica.

Hana je jedna iz plejade od kojih se tek očekuju velike stvari u budućnosti. Radi se ipak o djevojci kojoj je ovo prva seniorska sezona, a koja je podsjetimo prije mjesec dana u Svetom Martinu na Muri postala trostruka prvakinja Hrvatske. Ondje i tada je pomela konkurenciju u pojedinačnoj konkurenciji, paru i miksu.

- Teško mi je ocijeniti, ali možda mi je ovo čak i najbolji stolni tenis dosad. Najveća zasluga za to je mentalna snaga. Puno sam smirenija nego ranije. U tom segmentu se vidi snažan napredak i mislim da je to jako bitno.

Kojić razbio reklamu

Kada spominjete "mentalnu snagu", o čemu se točno radi? Kako ste došli do nje?

- To je zasluga rada s psihologom s kojim sam počela raditi prije otprilike dva mjeseca. Na ovaj posljednje meč nije stigao doći, sve ostale je, ali se čujemo tijekom turnira na kraju svakog dana. A sad, što dalje, to ćemo vidjeti. Velika je stvar što sam ušla u glavni ždrijeb i to je za mene sada sjajan uspjeh - zaključila je Hana.

Blizu Haninog dometa je bio i Frane Tomislav Kojić. Vodio je u setovima 2:0 protiv Nijemca Racarda Walthera, iako je i pri vodstvu bilo s tribina vidljivo da nije dovoljno smiren. Konkretnije, bio je silno nervozan, nestrpljiv, a to je onda počelo uzimati danak od trećeg seta pa nadalje. U petom je setu nastradala i reklama uz stolnotenisku arenu, a koju je iz sve snage bačenim reketom probušio naš reprezentativac. Završilo je na koncu pobjedom njemačkog tenisača.

U kvalifikacijama je, u 2. kolu stao i naš ženski par Ida Jazbec i Ivana Malobabić od kojih su bolje bile Francuskinje Mustafavi i Zarif. U četvrtak u Dvorani II Doma sportova od 10 sati počinje glavni ždrijeb, a od naših očekujemo i nastupe Andreja Gaćine, Flipa Zeljka, Mateje Jeger... Ulaz je slobodan.

NAŠI U KVALIFIKACIJAMA

ŽENE, 4. KOLO: Hana Arapović (Hrv) - Ayhika Mukherjee (Ind) 3:1 (-6,5,9,5); MUŠKI, 4. KOLO: Ricardo Walther (Nje) - Frane Tomislav Kojić (Hrv) 3:2 (-7,-12,8,7,6); ŽENSKI PAROVI, 2. KOLO: Malobabić/Jazbec (Hrv) - Mustafavi/Zarif (Fra) 0:3 (-12,-9,-8).

Linker
25. travanj 2024 10:04