Ivan Vrbnjak
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
OBRAČUN NA SAVI

A sada - Crvena zvezda! Ako misle u Ligu prvaka, Zagrepčani će je morati pobijediti već sutra

Beograđani su već osigurali nastup u 3. pretkolu, današnja pobjeda mogla bi Mladosti biti jako važna
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. listopad 2021. 21:09

MLADOST - MONTPELLIER 10:7 (3:3, 2:1, 5:2, 0:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 150. Suci: Fodor (Mađarska) i Bianco (Italija). Opunomoćenik: Naumov (Rusija).

MLADOST: Marcelić (8 obrana), Samardžić, Pliskevič, Biljaka 1, Lazić, Dašić 1, Vrbnjak 2, Rakovac 3 (1), Brčić, L. Bajić 2, Fabris 1, Škiljić, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

MONTPELLIER: Andrić (7 obrana), Piot, Vilcot-Lambert, I. Delaš, B. Vasseur, Mustur 1, Ivanković 1, Alfonso Pozo 1, Kalinić 2, D. Živković 2, I. Živković, Spilliaert, Garcia. TRENER: Fabien Vasseur.

PETERCI: Mladost 1-1, Montpellier -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 11, Montpellier 11. ŽUTI KARTON: trener F. Vasseur (26).

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-9 (55%), Montpellier 5-11 (45%).

Važna pobjeda mladostaša u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Jasno da svaka ima značaj, ali u subotu se gotovo kao imperativ postavio nad Žapcima zadatak svladati francuskog prvoligaša i time ostati u igri za dohvatiti jedno od prva dva mjesta koje vodi dalje. Još je međutim značajnije što je hrvatski prvak slavio s 3 gola razlike. Naime, u slučaju bodovne izjednačenosti, a što uopće nije isljučeno po okončanju turnira, te stvaranja primjerice tzv. kruga od tri momčadi ovih plus 3 Mladosti nakon poraza od jednog gola dan ranije (Apollon), ima ne baš maleno značenje.

image
Marin Dašić
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

U utakmici potpuno izjednačenoj, "gol za golom" prve dvije četvrtine, ali i s konstantnim vodstvom Zagrepčana, presuda je pala u trećoj četvrtini. Bio je to tip susreta dviju momčadi u kojoj će pobjedu odnijeti ona koja prva ostvari 2 gola razlike. To će biti dostatno za "razbijanje" obrambene formacije. Upravo se to i dogodilo sredinom treće dionice, kada je Luka Bajić lijepim pogotkom doveo Mladost do 7:5, a to je tek bila naznaka najbolje igre domaćina jučer. Iz polukontre je nakon nepune minute Vrbnjak povisio na plus 3 (8:5), da bi u zadnjoj minuti ove četvrtine slijedilo mladostaško "zakucavanje" - prvo Luka Bajić 50 sekundi prije kraja, a potom i Rakovac samo tri sekunde prije kraja utakmice i u trenutku kada je Francuzima bio isključen vratar Lazar Andrić.

Mladosti sada predstoji solidno težak zadatak. U nedjelju malo iza podneva igra protiv objektivno najjače momčadi na turniru, beogradske Crvene zvezde. To je ono posljednje što su Žapci željeli u 3. kolu. Beograđani su pak sigurni za odlazak u treći krug kvalifikacija, ali uopće ne treba dvojiti kako i oni imaju motiv - dobiti Mladost u Zagrebu i udaljiti ih od Europe.

Prije sraza mladostaša s Montpellierom, beogradska Crvena zvezda je pobijedila grčki Apollon 14:8. Za Grke je dva gola postigao Splićanin i bivši mladostaš, Ante Visković.

Poredak nakon 2 kola: C. zvezda 6, Mladost 3, Apollon 3, Montpellier 0.

U 3. kolu se sastaju: (11.00) Montpellier - Apollon i (12.45) Mladost - C. zvezda (SportKlub 1)

Linker
23. travanj 2024 20:39