PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
DERBI PRIPAO DOMAĆIMA

Atomska obrana dovela Splićane nadomak Lige prvaka! Publika ih ovacijama ispratila s Poljuda

Iako je za odigrati još ostao susret s Rumunjima, Jadran je s 99-postotnom sigurnošću prvi u skupini
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. listopad 2021. 20:32

JADRAN – BARCELONA 8:4 (1:0, 1:1, 4:3, 2:0)

SPLIT – Bazen na Poljudu. Gledatelja 200. Suci: Stavridis (Grčka) i Severo (Italija).

JADRAN: Podrug, Burić 1, Marinić Kragić 1, Čagalj, Butić, Pejković, Bukić 1, Harkov 1(1), Delić 1, Dobud, Šetka 1, Dužević 2, Anić (15 obrana). Trener: Mile Smodlaka.

BARCELONA: Vinuales, Lopez, Van den Burg, Valls, Garcia, Durik 1, Delgado 1, Goma, Tahull, Estrany 1, Mallarach 1, Ramon, Aguilar (10 obrana). Trener: Victor Gonzalez.

PETERCI: Jadran 1-1, Barcelona -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 10, Barcelona 11. TRI POGREŠKE: Pejković (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-10 (40%), Barcelona 3-10 (30%).

Splitski je Jadran dobio derbi skupine F drugog kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka, pred svojim navijačima nadigrao je Barcelonu s 8:4, te tako opravdao očekivanja. Iako je za sutra od 12 sati još ostala utakmica s rumunjskom Oradeom, Splićani će biti prvi, nema dvojbe, jer su dokazali da su najbolji u dvoboju sa španjolskim viceprvakom.

Bila je to vrlo čvrsta, vrlo borbena utakmica u kojoj su dominirale obrane. Pogotovo u prve dvije četvrtine kad nije bilo niti jednog pogotka iz igre, tek tri s igračem više. I to se na prvi čekalo do 34 sekunde prije kraja, tada se Antonio Dužević oslobodio i svladao Aguilara. Jadranov vratar Anić je u prvoj dionici skupio već šest obrana, do kraja čak 15. Ako je atomska obrana štogod propustila, skidao je povratnika iz francuskog Reimsa. U nastavku je Mallarach poravnao, iz drugog pokušaja u napadu s igračem više, a na isteku druge četvrtine zabio je Marinić Kragić s distance, precizno u donji lijevi kut Aguilara.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Prvo odvajanje Jadrana zasluga je kapetana Anđela Šetke u 18. minuti, kao da je zatekao uspavane Španjolce. Bio je to ujedno prvi gol iz igre, uskoro se iz kontre nadovezao Bukić i bilo je 4:1. Da je itekako prerano za slavlje, vidjelo se ubrzo kad su Delgado i Estrany (prvi gol Barcelone iz igre u 22. minuti) smanjili na 4:3. Momčad sa Zvončaca nije ustuknula, Burić je realizirao igrača više krasnim prijenosom, a na pogodak Durika odgovorio je Dužević na krasnu asistenciju Šetke.

Sa 6:4 se ušlo u posljednjih osam minuta, Jadran je i dalje mlio u obrani, te se moglo osjetiti da Katalonci gube dah. Da je tome tako potvrdila je kontra Marinića Kragića i izboreni peterac, koji je Harkov pretvorio u 7:4, a u 29. minuti Delić je postigao pogodak za 8:4. Gotovo, bilo je jasno da će pobjeda pripasti Jadranu. Pola minute prije kraja tribine su se ustale na noge i dugim pljeskom pozdravile pobjedu i osvajanje prvog mjesta. Ovo je značajan korak prema plasmanu u Ligu prvaka, s nestrpljenjem će se pratiti ishod u ostalim skupinama i koga će im donijeti ždrijeb u play-offu.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

REZULTATI, petak: Jadran – Primorac 16:7, Barcelona – Oradea 15:6. Subota: Jadran – Barcelona 8:4, Primorac – Oradea.

POREDAK: Jadran 6, Barcelona 3, Primorac 0, Oradea 0.

NEDJELJA, 10.30 Primorac - Barcelona, 12.00 Jadran - Oradea.

Linker
19. travanj 2024 21:31