Igrači Mladosti i trener Zoran Bajić
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
LOŠE VIJESTI SA SAVE

Bolan poraz sedmerostrukog prvaka Europe! Mladost je vodila 8:6, a onda joj je presudio ‘atomski mrav‘

Presudilo je neiskustvo domaćih vaterpolista, četvrtini momčadi ovo je bio europski debi.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. listopad 2021. 21:01

MLADOST - APOLLON 9:10 (1:2, 4:3, 3:1, 1:4)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 150. Suci: Buch (Španjolska) i Fodor (Mađarska).

MLADOST: Marcelić (13 obrana), Samardžić, Pliskevič 1, Biljaka 2, Lazić 2, Dašić 2, Vrbnjak 1, Rakovac, Brčić, L. Bajić, Fabris 1, Škiljić, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

APOLLON: Galanopoulos, Alamanos 1, Gardikas 1, Mokkas, Goniotakis, Tourkomenis, Gusarov 3 (1), Chondrokoukis, Visković, Gounas 4 (1), Tsolakoudis, Solanakis, Kavousanos (6 obrana). TRENER: Nikos Deligiannis.

PETERCI: Mladost -, Apollon 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 10, Apollon 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (28).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 2-8 (25%), Apollon 3-8 (38%).

Uoči utakmice trener Zagrepčana je naglašavao kako najveća prijetnja po Mladost dolazi od igrača kojem je nadjenuo i nadimak "atomski mrav". Trener Zoran Bajić se voli ponekad slikovito izražavati, ali glede Alexandrosa Gounasa je bio u potpunom pravu. lako za to što je ovaj bivši, a još uvijek pakleno opasni grčki reprezentativac, bio prvi strijelac utakmice i što je on graditelj svih Apollonovih akcija. No, on je od 4 pogotka, čak 3 zabio onda kada je za njegovu momčad bilo "gusto". To je odlika pravih "frajera", igrača prevage.

U zadnjih osam minuta Mladost je ušla s 2 pogotka prednosti (8:6). Dva gola razlike za koju je ova vrlo, vrlo mlada (22-24 godina je prosjek) i neiskusna momčad, dušu "ispustila" da bi ju ostvarila. Prvenstveno obranom. No, do izražaja ipak na koncu mora doći razlika u kvaliteti i iskustvu. Ona je sada bila na strani Apollona. Ne puno, za 1 gol, ali dostatno za zasluženu pobjedu. Prvo je Gounas sredinom zadnje četvrtine dvaput uzastopno pogodio (za 8:8) u samo 40 sekundi. Odlučujući pak pogodak, njegovo je djelo, sjajan gol s vanjske pozicije, u kut neobranjivo i samo 57 sekundi do kraja.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Napomenuli smo već da je pobjeda Grka zaslužena, ali... Doista je Mladost za svoje htijenje, "rad u bazenu", maksimalno zalaganje zaslužila pa makar bod. Porazu unatoč, Zagrepčani nisu razočarali. Ovo je jednostavno silno neiskusna momčad, četvrtini momčadi je ovo bila prva europska utakmica u seniorskoj karijeri, a cijela momčad ima čak 8 novih igrača.

Stoga, o čemu onda dalje pričati. Borili su se maksimalno i vrlo dobro. Vratar Marcelić perfektan (13 obrana). Apollon je prvog igrača više realizirao iz šestog tek pokušaja, pred kraj treće četvrtine. Zagrepčani su imali i dvije uspješne kontre; i vodstva 4:2 i 7:5 i 8:6, no.... Objasnili smo već što se dogodilo. Makar, dometnut ćemo ipak nešto. Ima i ova Mladost perspektivu. Ne za trofeje, ali za silan trud, rad, borbenost, a nije im ni kvaliteta baš potpuno strana. Još kada narastu...

Linker
25. travanj 2024 17:39