Mile Smodlaka
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
TRI SUSRETA U OSAM DANA

Dva hrvatska kluba u međusobnom okršaju za Ligu prvaka: ‘Izvukli smo možda i najlakšeg suparnika‘

‘Ne bih želio nekog podcijeniti, niti uvrijediti, ali na papiru tako izgleda...‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. listopad 2021. 13:31

Vaterpolisti Mladosti i Jadrana u sljedećih će se malo više od tjedan dana sastati čak triput! Naime, uz utakmicu u Zagrebu (srijeda), sraz 2. kola Prvenstva Hrvatske, ova će se dva kluba ogledati i u trećem, odlučujućem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Tako je odlučio, vrlo predvidljivo inače jer smo i bili uvjereni da će Mladost i Jadran činiti jedan par, ždrijeb u sjedištu LEN odnosno Europskog saveza vodenih sportova.

Parovi trećeg kruga su: Jadran - Mladost, Szolnok - OSC iz Budimpešte, Brescia - Barcelona, te Savona - Crvena zvezda.

Utakmice će se odigrati 16. i 20. ovog mjeseca. Znano je također i pobjednik kojeg para će popuniti koju od dvije skupine Lige prvaka. Tako će ukupno bolji iz hrvatskog ogleda Mladosti i Jadrana biti razvrstan u skupinu A u kojoj već čekaju - Ferencvaros, Barceloneta, Olympiacos, Dinamo iz Tbilisija, Novi Beograd, Radnički Kragujevac. U ovu će skupinu ujedno i bolji iz dviju utakmica Brescie i Barcelone.

- Ne mogu reći da nam ždrijeb nije po volji - veli nakon ždrijeba trener Jadrana, Mile Smodlaka.

- Iskreno, mi Mladost nismo baš ni gledali ove sezone, ali uzmu li se u obzir oni veliki i brojni odlasci, mislim da je Jadran ipak tu velik favorit. Jasno da se Mladost neće predati, niti će na nama biti samo se ondje pojaviti i nadati prolasku. Ne, morat ćemo se pripremiti, ali da nam je Mladost možda najlakši suparnik kojeg smo mogli dobiti, to jest. Ne bih želio nekog podcijeniti, niti uvrijediti, ali na papiru tako izgleda. Međutim, nisam bio optimist ni da će Mladost uopće proći svoju skupinu, pa eto jest i zato je oprez ipak još malo potrebniji.

U Mladosti su svjesni svoje podređene uloge u nadolazećim dvobojima s Jadranom, ali to ni u kojem slučaju ne znaći da se neće svojski potruditi otežati posao Splićanima.

- Sport je lijep zato jer je varljiv, nepredvidljiv. Znamo što je danas PSG u nogometu, pa je svejedno nedavno izgubio od Rennesa, jel' tako - napominje trener Zagrepčana, Zoran Bajić.

- To je draž sporta, pun je iznenađenja. Dat ćemo sve od sebe jer smo s takvim karakterom i sastavljeni. Mi smo mlada, poletna, radnička momčad, te ćemo nastojati biti što kvalitetniji. Za ove mlade momke u mojem sastavu će te utakmice dati veliko iskustvo. Tri utakmice koje ćemo mi imati s Jadranom u 8 dana, jer u srijedu igramo i domaće prvenstvo je za nas izvanredna prilika za stjecanje onog što sam govorio.

U B skupinu Lige prvaka će pobjednici preostala dva kvalifikacijska para (Savona - C. zvezda odnosno Szolnok - OSC), a u ovoj se grupi već nalaze - prvak Europe Pro Recco s našim trenerom Sandrom Suknom i centrom Lukom Lončarom, potom Jug AO, Olympiacos iz Atene u kojem su vratar Marko Bijač i branič Andro Bušlje, zatim Barceloneta s još jednim hrvatskim trenerom, Elvisom Fatovićem, te Dinamo iz Tbilisija i dva srpska kluba, Novi Beograd i pobjednik regionalne odnosno Premier lige prošle sezone, kragujevački Radnički. Iz ove skupine će na završni turnir u Beograd samo tri kluba, jer je Novom Beogradu kao domaćinu završnice mjesto na Final 8 turniru zajamčeno.

Linker
18. travanj 2024 21:18