Hrvatski vaterpolo reprezentativci

 GORAN SEBELIC Cropix
IZJAVE BARAKUDA

Gdje je nastao problem koji je razbjesnio Tucka? ‘To nikako nismo trebali napraviti, bilo je nepotrebno‘

‘Vodili smo 7,8 razlike, došlo je do nepotrebnog opuštanja‘, kaže Jerko Marinić Kragić.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. lipanj 2022. 19:54

Hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je prvu pobjedu na SP-u u Debrecenu. Izabranici Ivice Tucka svladali su Nijemce rezultatom 13:9. Evo što kažu neki od njegovih pulena.

Jerko Marinić Kragić:

- Mislim da smo od početka do kraja dobro igrali. U redu, s iznimkom onih nekoliko trenutaka u posljednjoj četvrtini. Tu je došlo do nepotrebnog opuštanja. Vjerojatno je problem, ako ćemo ga takvim nazvati, bilo veliko, visoko vodstvo. Imali smo mislim 7-8 golova prednosti. Makar, mislim da su na kraju najbitnije dvije stvari. Dva boda i pobjeda. Sad se moramo pripremiti za Japan. U biti odmah i idemo u to smjeru. Cilj je i nadalje isti, prvo mjesto u skupini. Tu ovisimo dosta o gol-razlici jasno, ali opet mislim da je sve na nama.

Ante Vukičević:

- Pripremali smo se jako ozbiljno za svakog suparnika, tako i za Njemačku, iz jednostavnog razloga što su nam ovo prve utakmice praktički u ovom sastavu, prve utakmice ove momčadi. To se pokazale uvodne dvije i pol do tri četvrtine, a nakon toga smo ušli malo u razdoblje loše realizacije u napadu, plus što smo primili nekoliko laganih golova. Malo smo doveli u pitanje mirnoću cijele utakmice, što nikako nismo trebali napraviti. Treba vidjeti da sljedeći put, kad "prelomimo" utakmicu, kada ju već praktički dobijemo, da ju onda u istom ritmu i privedemo kraju. Bez padova, bez oscilacija.

Ivan Krapić:

- Za razliku od utakmice s Grcima, sada smo imali odličan početak. Prve dvije četvrtine vrlo suverene. Koncentrirani u napadu i obrani. Međutim, drugo poluvrijeme smo griješili. U napadu smo promašivali neke zicere koje nikako inače ne bi smjeli. To nas je sve dovelo do nesigurnosti, pa smo onda počeli i primati neke golove koje inače ne primamo. Piše se pobjeda, to je glavno.

Linker
23. lipanj 2022 19:57