Marin Delić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Jadran opet minimalno poražen od Brescije, presudio ‘blackout‘ domaćih u trećoj četvrtini

Splićani su imali prednost od 9:5 u 13. minuti, no Talijani su stigli na 9:11 i preokrenuli sve.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. siječanj 2022. 20:45

JADRAN – BRESCIA 14:15 (4:2, 5:5, 1:6, 4:2)

SPLIT – Bazen na Poljudu. Suci: Margeta (Slovenija), Dreval (Rusija).

JADRAN: Podrug, Burić, Marinić Kragić 3(1), Čagalj 1, Butić 1, Pejković, Bukić, Harkov 3, Delić 1, Dobud 2, Šetka 1, Dužević 2, Anić (13 obrana). Trener: Mile Smodlaka.

BRESCIA: Tešanović (8 obrana), Dolce 1, Presciutti 3, Constantin Bicari, Lazić 2, Vapenski 1, Renzuto 2, T. Gianazza, Alesiani 1, Luongo 2(1), Di Somma 2, Gitto 1, M. Gianazza. Trener: Alessandro Bova.

PETERCI: Jadran 1-1, Brescia 1-1.

PREKRŠAJI: Jadran 13, Brescia 11. TRI PREKRŠAJA: Burić (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 7-11 (64%), Brescia 5-12 (42%).

Jadran je u razmaku od dva tjedna drugi put u Ligi prvaka minimalno izgubio od talijanskog prvaka Brescije. U gostima je bilo 6:7, sada na Poljudu s puno više pogodaka, puno efikasnije, ali – 14:15. Opet za jedan pogodak bolja Brescia, koja je zadržala 1. mjesto u A skupini s 20 bodova.

Vaterpolska je utakmica podijeljena na četiri dionice po osam minuta. Jadran je bio bolji u prvoj i posljednjoj, u egalu u drugoj, a izgubio je samo treću. I utakmicu je izgubio, naravno. Momcima Mile Smodlake se dogodio "black out" u tih osam minuta, odnosno još nešto ranije nakon vodstva od 9:5 za koje je zaslužan bio Dužević u 13. minuti. Prije toga smo svjedočili i sjajnom bijegu u kontru Butića, izborio je isključenje Luonga i nastavio bježati, othrvao se još jednom prekršaju i svladao Tešanovića. U tim trenucima je Jadran igrao odličan vaterpolo, dostojan Lige prvaka. U prve četiri akcije s igračem više zabili su svaki put. To je pridonijelo dobrom startu, sve je funkcioniralo jako dobro do 9:5. Onda je Di Somma s dva brza pogotka utišao Jadranov nalet prije kraja druge četvrtine. Još četiri gola (Renzuto, Presciutti, Lazić, Alesiani) za Bresciju i potpuni preokret (9:11). Stanku od devet sušnih minuta prekinuo je Dužević, ali s još dva gola talijanski je prvak stvorio lijepu zalihu pred posljednjih osam minuta. Samo što se Jadran nije predao, u tri je navrata stizao na pogodak zaostatka, kod 13:14 je Marinić Kragić zatresao gredu, a Harkovljev treći za 14:15 malo prekasno, na 35 sekundi prije kraja.

Doista šteta zbog treće četvrtine, Jadran je s prikazanim u većem dijelu zaslužio više od šestog poraza u osam utakmica u Ligi prvaka. Valja notirati da je utakmica sudila i Svetlana Dreval iz Rusije.

- Smeta me što ne igramo isto kad imamo veliku razliku i kad smo u egalu. Napravili smo četiri razlike i počeli raditi ono što smo se dogovorili da ne smijemo. Zabrinut sam možemo li to promijeniti. Zabranili smo pucanje sa svih mogućih pozicija zbog kontri i opet smo to radili – zdvojan je bio trener Jadrana Mile Smodlaka.

Linker
19. travanj 2024 10:20