Trener Juga Vjekoslav Kobešćak
 Duje Klaric / CROPIX
LIGA PRVAKA

JUG ČEKA VRLO VAŽNA UTAKMICA, PRAVI ISPIT U LIGI PRVAKA 'Sve je jasno, pobjeda nam osigurava borbu za prva tri mjesta u skupini'

Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2020. 16:23

Trener Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak izjavio je u utorak u Dubrovniku kako bi pobjeda protiv Olympiacosa u utakmici 8. kola vaterpolske Lige prvaka u Gružu u srijedu bila velik iskorak prema završnom turniru.

Kobešćak je ocijenio kako će utakmica biti 'pravi ispit', jako teška i važna, te da očekuje dobru igru svoje momčadi kako bi ostvarili niz dobrih rezultata.

"Pobjeda bi nam osigurala borbu za prva tri mjesta u skupini, ali bi nam značila i za samopouzdanje, s obzirom da nas uskoro čeka susret s Mladosti u Regionalnoj ligi. Bitna nam je nazočnost publike, kako bismo prebrodili eventualnu slabiju formu", rekao je Jugov trener.

U porazu od grčkog prvaka 5-6 u Pireju u prvom dijelu natjecanja Kobešćak je vidio dobru utakmicu, posebno u obrani.

"Svoje smo prilike propustili u napadu. Ta nam je utakmica pokazala da već dvije godine za redom možemo dobro odigrati protiv takve momčadi u Pireju, pred njihovim navijačima. Volio bih kad bismo takvu utakmicu ponovili u Gružu. Kad bismo bili obrambeno i fizički jaki, to bi nam pomoglo da ostvarimo pobjedu", istaknuo je Kobešćak.

Igrač Juga AO Paulo Obradović istaknuo je kako momčad duže vrijeme nije bila skupa.

"Ne znamo u kakvom smo stanju, posebno reprezentativci. Mi koji nismo bili u reprezentativnom ciklusu smo se jako pripremali za ovaj dio sezone. Bit će jako teška utakmica s imperativom pobjede. Tražimo bodove, posebno jer igramo kod kuće", rekao je Obradović.

Dodao je kako Olympiacos, kao momčad koja je na okupu već duže vrijeme, igra vrhunski kolektivni vaterpolo.

"Godinama ne mijenjaju puno. Većina su reprezentativci uz sjajne strane igrače. Dosta su jaki u tranziciji, s jakim centrima i bekovima. Ipak, neće ni njima biti lako. Moramo biti agresivni i samopouzdani. Nadamo se pobjedi", zaključio je Obradović.

Olympiacos sa 19 bodova drži vrh ljestvice u A skupini, na drugom mjestu je Barceloneta sa 16 bodova, dok je Jug AO treći s 15 bodova.

Utakmica 8. kola A skupine Lige prvaka između Jug AO - Olympiacos igra se u Gružu u srijedu 5. veljače u 20.30 sati.

Linker
22. travanj 2024 12:12