GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POBJEDA ŽABACA

Mladost se plasirala u četvrtfinale Eurokupa! Reprezentativni vratar briljirao s 13 obrana

Zagrebački sastav je i u uzvratu na Savi pobjedio Barcelonu, ovoga puta s još većom razlikom.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. ožujak 2021. 20:02

Žapci su u krugu osam najboljih momčadi Eurokupa. Mladost je nakon 11:9 pobjede prije tjedan dana u Gironi, slavila i u uzvratu u Zagrebu, te se time zasluženo plasirala u četvrtfinale Eurokupa. Na tomu, barem kada je riječ o uzvratu mogu ponajviše zahvaliti sjajnom vrataru Ivanu Marceliću koji je uhvatio čak 13 lopti. Bilo je situacija kada je Marcelić i u jednom napadu, u razmaku jedne-dvije sekunde branio dvaput ili "skidao" zicer velikom centru Tahullu s 2 metra.

Daleko od toga da je sve baš ovisilo o vrataru Mladosti i da je samo on zaslužan za pobjedu domaćina. U konačnici, sjajan početak i vodstvo 3:0 umnogome je odredilo utakmicu, neovisno što su do poluvremena Katalonci uspjeli poravnati na 4:4 i vratiti utakmicu na početak. No, nije baš ni Barcelona toliko moćan sastav, pozicijski napad im je poprilično bezidejan, niti jednog trenutka gost nije ni poveo, tako da neke velike stvarne opasnosti po Zagrepčane nije bilo. Međutim, nije baš bilo ni osobite tečnosti u igri pobjedničkog sastava.

Vidljiv je izostanak ozlijeđenog Harkova, te je desna strana bila gotovo pa bez ubojitosti. Doduše, šuteva nije manjkalo, ali brojke poput - Miloš 2-7 ili Visković 0-3, pa i Lazić 1-6 nisu baš pohvalne. Ono što će se pamtiti i što vrijedi svakako je prolazak Mladosti u četvrfinale.


MLADOST - BARCELONA 7:6 (3:1, 1:3, 2:1, 1:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Bez gledatelja. Suci: Gomez (Italija) i Achladiotis (Grčka). Opunomoćenik: Koganov (Azerbajdžan).

MLADOST: Marcelić (13 obrana), Radu 1, Miloš 2, Biljaka, Lazić 1, J. Vrlić 1, Bukić 2 (1), Bušlje, Visković, L. Bajić, M. Vrlić, Dašić, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

BARCELONA: Aguirre (9 obrana), Valls, Van der Burg, Power, Flores, Durik 2, Esteller, Goma 2, Delgado 2, Estrany, Tahull, Ramon, Aguillar. TRENER: Victor Gonzalez.

PETERCI: Mladost 1-1, Barcelona -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost, Barcelona. ŽUTI KARTON: trener Gonzalez (20).

CRVENI KARTON: Aguillar (27).

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (25), L. Bajić (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 3-10 (30%), Barcelona 5-13 (38%).

Linker
25. travanj 2024 18:02