Debrecen 2022 revngo.com

 REVNGO.COM Revngo.com
RAZGLEDNICA IZ DEBRECENA

Od kobasica preko Hajduka do bazena: Hrvatska igra u užasnim uvjetima, temperatura je 40 stupnjeva...

Grad je to u kojem se minula dva-tri desetljeća održalo nekoliko SP i EP u različitim sportovima.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. lipanj 2022. 09:20

Domaćin Barakudama u prvom tjednu Svjetskog prvenstva je grad na istoku Mađarske, štoviše drugi po veličini u ovoj državi, s tek nešto više od 200.000 stanovnika. Za velik dio Hrvatske, prva asocijacija na Debrecen su naravno - debrecinke. Ne mislimo tu na ženski dio pučanstva jer bi tada svakako riječ napisali velikim slovom, nego na kobasice. Ne brinite, već smo "maznuli" par. Kobasica, kobasica!!!

No, to je prva asocijacija na Debrecen u jednom dijelu Hrvatske. Za drugi, pak, dio na spomen Debrecena, mogli bi se i namrštiti. Ovdje je, ako se ne varamo 2005., Hajduk gostovao u pretkolu Lige prvaka. I izgubio 3:0 (slijedom okolnosti izvješćivali smo i tada s te utakmice). Što je ništa prema uzvratu u Splitu kada je bilo 5:0. I opet za Debrecen.

U svakom slučaju ovaj naglašeno inače protestantski grad s jednom od najvećih protestantskih crkava u Europi, jako je i sportsko uporište. Ženski rukometni klub je bio '90-ih solidno jak, a spomenuti nogometni klub je igrao skupinu Lige prvaka 2009. Grad u kojem se minula dva-tri desetljeća održalo nekoliko SP i EP u različitim sportovima.

image
ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia

Bazen na kojem sada igraju Barakude odnosno gdje se odigravaju utakmice B skupine, izgrađen je za potrebe plivačkog EP u 25-metarskim bazenima, lijepo, više-manje uredno plivalište s 2.500 mjesta za gledatelje. Ima samo jednu divovsku manu. Užasavajuće loša klimatizacija objekta, gotovo pa nepostojeća, te je na bazenu temperatura doslovno 40 stupnjeva uz izrazito visoki postotak vlage jasno. Nakon doslovno pola minute-minute, znoj se slijeva s vas.

Kada izađete van, ne preostaje vam drugo nego na pivu i... debrecinke! I tako je propala još jedna ideja o skidanju kila!

Linker
25. travanj 2024 18:46