ANTE BARANIC/CROPIX
Jasna poruka

‘Osvajanje Eurokupa je novi cilj Mladosti. Svi smo razočarani što nismo ušli u Ligu prvaka‘

Mladost je nedavno zaustavljena na korak do plasmana u Ligu prvaka i natjecanje nastavlja u Eurokupu
Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2020. 15:28

Pred vaterpolistima Mladostima je u sljedećem razdbolju vrlo zgusnut raspored u kojem će odigrati čak sedam utakmica u samo devet dana, a cilj momčadi trenera Zorana Bajića je na dva kvalifikacijska turnira u Zagrebu izboriti plasman u četvrtfinale domaćeg Kupa te u osminu finala Euro kupa.

Od 27. do 29. studenog održat će se kvalifikacije Kupa Hrvatske u kojima će "žapci" ugostiti momčadi Medveščaka, Mornara, Jadrana i POŠK-a, a od 4. do 6. prosinca očekuje ih domaćinstvo skupine LEN Euro kupa i utakmice s kotorskim Primorcem, talijanskim Pallanuotom Triesteom te mađarskim ZF Egerom.

"Želja nam je proći skupinu kao prvi da izbjegnemo Jug u četvrtfinalu. Najteži protivnik koji nas čeka ovog vikenda je splitski Jadran, zahtjevna i dobro vođena momčad. Gledat ćemo da budemo pravi u subotu i pobjedom na turniru krenemo lakšim putem prema obrani naslova Kupa Hrvatske", najavljujući nastup u domaćem natjecanju rekao je trener Zoran Bajić.

Mladost će nastup na tom turniru otovoriti u petak (11 sati) protiv Medveščaka, a istu večer (20.30 sati) igrat će protiv splitskog Mornara Brodospasa. U subotu (19 sati) "žapce" čeka splitski Jadran, a u nedjelju POŠK (10.30 sati).

Na utakmice u Kupu Hrvatske osvrnuo se i reprezentativac Luka Bukić.

"Očekujemo tešku utakmicu s Jadranom, to nam je važno za lakši put prema osvajanju Kupa. Ostale protivnike treba shvatiti ozbiljno, ali ne bi trebali biti nešto teži za pobijediti."

Mladost je nedavno zaustavljena na korak do plasmana u Ligu prvaka, a u prvom vikendu prosinca tražit će put prema osmini finala Euro kupa. No, to je tek prvi korak prema konačnom cilju.

"Osvajanje Euro kupa je novi cilj Mladosti. Svi smo razočarani što nismo ušli u Ligu prvaka, a sada se nadamo da ćemo pokazati svoju pravu kvalitetu, pobijediti u sve tri utakmice i proći u osminu finala", izjavio je direktor Mladosti Milorad Damjanić.

Mladostaši su s dvije prvenstvene pobjede vratili donekle poljuljano samopouzdanje, što će biti važno za predstojeća natjecanja.

"Atmosfera je dobra, bili smo razočarani nakon što nismo izborili Ligu prvaka nedavno, ali svjesni smo da nije sve bilo na nama. Takav je bio splet okolnosti. Ne tražimo isprike nego treba ići dalje. Okrećemo se Euro kupu, imamo velike ambicije i moramo sve utakmice odraditi kako treba", rekao izjavio je kapetan momčadi Ivan Marcelić.

Euro kup se održava od 1992., a Mladost je trofej u ovom natjecanju posljednji put osvojila prije 19 godina.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera sve utakmice na oba kvalifikacijska turnira zatvorene su za publiku.

Linker
18. travanj 2024 04:52